Klopp: - Ingen hast med van Dijk

Liverpool er beredt til å la Virgil van Dijk få tid til å spille seg i form, etter en vanskelig halv sesong i Southampton.

28. des 2017 kl 14.50 Torbjørn Flatin

For de som har fulgt Virgil van Dijk etter at han begynte å spille igjen for Southampton i høst, og etter all viraken med en mulig overgang til Liverpool i sommer, har man kunnet se en nederlandsk landslagsspiller langt unna toppformen.

I et intervju som vil bli sendt på Sky til helgen antyder også Jürgen Klopp at den langvarige ankelskaden som van Dijk hadde forrige sesong etterfulgt av en forstyrrende pre-season, har bidratt til at det fortsatt vil ta noe tid før en kan få se Liverpools rekordkjøp i toppform.

Midtstopperen som vil ha nr. 4 på ryggen vil være tilgjengelig fra og med kampen mot Everton 5.januar, men manageren understreker at det er ingen hast fra hans side og at han er overbevist om at kvalitetene til Virgil van Dijk snart vil vise seg med en liverbird på brystet.

Kommentar: En beskjed om at Liverpool ønsker å være med


Hundre prosent sikker

«Vi snakker bare om spilleren og hva han kan bringe», forklarer Klopp på spørsmål om overgangssummen på £75M.

«Det dreier seg om kvalitet, karakter, mentalitet og alt slikt. Derfor er vi veldig glade.»

«Vi ser langt fremover», fortsetter manageren angående hva van Dijk har vist denne sesongen. «Han har trolig ikke hatt sin beste halve sesong i Southampton, han var lenge ute skadet og vi vet alle om alt som skjedde sist sommer.»

"Forventes å være solid som Yeats, elegant som Hansen og modig som Carra"

«Han er en høy spiller, de behøver alltid litt lenger tid, spesielt hvis en har vært ute i ni måneder. Han behøver derfor tid til å finne rytmen, men det er ikke noe problem siden vi allerede har kvalitet i den posisjonen.»

«Vi behøver ikke å haste oss med noe, han vil ha behov for å tilpasse seg vår måte å spille på. Det vil være helt annerledes. Vi er imidlertid hundre prosent sikre på at han vil klare det.»

«Derfor er jeg veldig fornøyd over at det nå endelig er i orden.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]