– Milner har helt rett

Jürgen Klopp er helt enig med James Milner i at Liverpool må være kjedeligere og opptre mer disiplinert når de har tatt en solid ledelse, men synes ikke det var problemet mot Arsenal.

23. des 2017 kl 10.42 Einar Kvande

Liverpool dominerte stort, og ledet komfortabelt 2-0 mot Arsenal. Så kollapset de fullstendig i løpet av fem minutter, som en følge av individuelle blemmer.

– Jeg synes at når vi er i en slik situasjon må man klare å holde kampen ut. Man må være kjedeligere. Det er da det er på tide å stramme til og ikke gjøre feil i fem minutter, sa James Milner om øyeblikket da Liverpool gikk opp i tomåls ledelse.

– Vi spiller bra fotball når vi går i angrep, men vi trenger å skru av det i 5-10 minutter. Vi må vurdere situasjonen når det er på tide å beholde ballen litt mer istedenfor å prøve å kontre hver eneste gang. Mot et godt lag på dette nivået blir man straffet, mente visekapteinen.

Skylder på individuelle feil

Dette er synspunkter som manager Jürgen Klopp sier seg helt enig i, men han mener at det kollektive forsvarsspillet ikke problemet mot The Gunners.

– Han har rett. Han har 100% rett, uttalte Klopp under sin presskonferanse etter 3-3 på Emirates.

– Han mener vi skal kontrollere kampen, men det var ikke problemet. Det var ikke det kollektive forsvarsspillet som førte til baklengsmålene. Nesten alle våre spillere var i eller rundt straffefeltet da Arsenal gjorde sitt første mål. Vi er profesjonelle fotballspillere, så alle så hva som skjedde. Dersom Joe Gomez tar et steg frem og skyter ballen til Tottenham og lar Arsenal få spille med den ute på banen, vil ikke situasjonen oppstå. Det var ikke en farlig situasjon i utgangspunktet. Men fordi vi ikke opptrådte godt, fikk de scoringen. Akkurat det dreier seg ikke om å kontrollere kampen. Du kan ikke unngå å få innlegg mot deg i løpet av 95-96 minutter.

– Den andre scoringen til Arsenal. Dersom Xhaka skyter flere slike skudd som dette i livet sitt, vil Simon Mignolet redde 99,9% av de skuddene. Men ikke i kveld. Vi må bare ta det slik det er. Det handler ikke om manglende kontroll. Ja, vi må kontrollere kamper, men jeg synes vi kontrollerte denne kampen.

– Vi åpnet døren for dem gjennom individuelle feil, og da blir Arsenal en reell trussel. De har kvalitet. Mesut Özil nøt kampen i noen minutter der.

3-3 for tredje gang

Dette var tredje gang denne sesongen at Liverpool spilte 3-3. De røde ga fra seg en tilsynelatende trygg ledelse også i bortekampene mot Watford og Sevilla.

– Det blir vanskelig når du gjør individuelle feil, og du må unngå de situasjonene. Fem minutter kan være nok til å til å lære av en kamp, men i løpet av disse fem minuttene scoret de tre ganger, og det gjør det ekstra vanskelig. Hadde de bare gjort ett mål i løpet av de fem minuttene ville vi fortsatt vært i ledelsen, og alt ville ha vært greit.

– Vi burde ha scoret flere mål selv, og vi vet det. Vi trenger ikke å snakke om forsvaret, for det handler ikke om det kollektive forsvaret. Individuelle feil kan oppstå, men vanligvis gjør du ikke så mange på en kveld.

– Vi burde ha scoret fire mål til, men det er et stort kompliment til laget vårt som kommer hit og spiller på denne måten. Det er ikke enkelt å skape så mange slike sjanser her, men vi klarte det. Det er derfor alle mener at Liverpool burde ha vunnet denne kampen. Vi fikk bare ett poeng, men greit nok, slik er det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]