Økte forspranget på tabelltoppen

Liverpool U23 slo hardt tilbake etter forrige ukes to skuffende nederlag.

10. des 2017 kl 22.46 Marius Rabben

De røde ungguttene vant 4–1 i Sunderland i ettermiddag, med scoringer av Cameron Brannagan på straffe, Rhian Brewster, Matt Virtue og Ben Woodburn.

Oppgjøret på Stadium of Light var bare fem minutter gammelt da Harry Wilson skaffet et straffespark som Brannagan omsatte i scoring. Vertene utliknet like før sidebyttet, tross en god omgang av gjestene, skriver klubben på sin nettside.

Brewster presset frem ledermålet

– I pausen lurte vi på hvordan det var mulig at vi ikke ledet, forteller trener Neil Critchley.

Og de fortsatte i samme spor i 2. omgang, men Sunderland holdt lenge bra unna. Etter 72 minutter kom endelig gjennombruddet.

Brewster jobbet uten ballen og presset frem en feil. Spissen rappet kula, stormet mot mål og var nådeløs da han satte inn 2–1.

Matty Virtue økte senere ledelsen fra kloss hold, før Woodburn, på pasning fra Brewster, vartet opp med en glitrende avslutning som fastsatte sluttresultatet til 4–1 i nordøst.

Fornøyd med responsen

Dermed ligger U23-laget, som tapte både for Stoke i PL Cup og Sparta Praha i PL International Cup forrige uke, hele åtte poeng foran andreplasserte Arsenal i Premire League 2. Leicester, på tredje, er ni poeng bak, men har riktignok én kamp til gode.

– Vi responderte veldig bra etter tapet for Stoke forrige helg, og jeg er fornøyd med gutta. Vi kontrollerte kampen og dominerte ballbesittelsen, forklarer Critchley.

– Sunderland forsvarte seg med mange, og vi var nødt til å være tålmodige, men vi fikk belønningen. Vi scoret noen veldig fine mål, så jeg er veldig fornøyd med responsen til laget.

Neste kamp for Liverpool U23 er hjemme mot Swansea kommende lørdag, før PSV Eindhoven kommer på besøk tre dager senere, noe som er den siste kampen i 2017.

Grabara; Whelan, Jones, Johnston (Juanma 83); Virtue, Kane, Brannagan, Dhanda (62); Woodburn, Wilson; Brewster (Alves 83). Ubenyttede innbyttere: Atherton, Parker.