KJEMPER OM AVANSEMENT:  Liverpool kommer til å nå åttedelsfinalen i Champions League hvis de ikke taper for Spartak Moskva onsdag kveld.

– Tar ingenting for gitt

Klopp sier han er godt fornøyd med å ha muligheten til avansement på hjemmebane.

Liverpools resultater i Champions League denne sesongen har ikke vært optimale, men Jürgen Klopps mannskap er fortsatt ubeseiret foran avslutningen av gruppespillet mot Spartak Moskva.

Premissene for de røde er enkle før kampen: Unngå tap, så er laget sikret en billett i åttedelsfinalen. Med en eventuell seier er Liverpool garantert gruppevinner.

Har lært av nedturene

Naturlig nok er vertene – som har scoret 25 mål på åtte ubeseirede kamper etter tapet for Tottenham i oktober – også klare favoritter mot russerne som holdt dem til 1–1 i Moskva i september. 

– Vi befinner oss i en del av sesongen hvor vi bør se at vi har jobbet sammen. Det har ikke vært noen øyeblikk hvor vi har måttet starte helt på nytt, som at vi sier: «Ok, kom igjen, glem alt vi har gjort så langt», sier Klopp til pressen på Melwood.

– Vi har hatt noen nedturer og kamper som ikke har vært så bra som forventet. Tottenham er den mest åpenbare, for det var en elleve-mot-elleve-situasjon, ikke som mot Manchester City med ti mot elleve. Ja, det har skjedd, men vi har lært av det, som vi alltid forsøker å gjøre. Det betyr dessverre ikke særlig mye for morgendagen.

– Mesteparten av det vi prater om, som form, øyeblikk og sånne ting, er fortid. Og vi må forberede oss til i morgen, så det er annerledes. Jeg er veldig fornøyd med det, men jeg tar ingenting for gitt, ikke spillerne heller. Vi må vise kvaliteten vår hver dag, spesielt på hver kampdag.

– Dette er den store kampen

– I morgen er det en veldig viktig kamp for oss. Jeg vil ikke gjøre den større enn den er, men den er veldig stor. Med alt rundt, all spenningen og usikkerheten før en kamp, og alle mulighetene i kampen, er jeg veldig glad for å ha denne muligheten.

Så langt står de røde med to seire og tre uavgjort i turneringen. Det gir ni poeng, mens Spartak Moskva har seks og må vinne for å ha mulighet til å avansere. På andreplass er Sevilla, som møter Maribor i Slovenia, med åtte poeng.

– Dette er den store kampen fordi vi er en del av Champions League kun fordi vi ønsker å gå videre til neste runde, forteller Klopp.

Mener begge lag er bedre enn forrige gang

– Alle de bra og dårlige tingene som har skjedd i Champions League hittil – mest bra – har fått oss inn i denne situasjonen; å ha en hjemmekamp, og hvis vi vinner, så er vi videre, og det er kult. Jeg vet at mange folk sikkert tenker at «vi kunne allerede ha vært videre», men sånn er ikke livet. Det dreier seg ikke om «hvis» og «når», men om det som skjer nå.

– Spartak kan forresten si det samme. De ga vekk fire poeng mot Maribor, og de ville vært i en annen situasjon (hvis de ikke hadde gjort det). Sånn er det, og dette er noe jeg virkelig ser frem til. Det er veldig viktig.

– Jeg tror vi er bedre enn vi var da vi møtte dem sist, men det er de også. De er inne i en god periode i ligaen, de har viktige spillere tilbake, veldig viktige offensive spillere tilbake, så det blir en spennende kamp, og det er slik Champions League bør være.

Avspark på Anfield er onsdag kl. 20.45 på Viasport 1 og Viaplay.

Del

Jurgen Klopp

14.12.2017 00:36

– Vanligvis scorer vi med slike muligheter

Manageren syntes det manglet litt på kvaliteten da Liverpool stanget mot WBA-veggen.

13.12.2017 20:28

Derfor gjør Klopp seks endringer

Manageren forklarer laguttaket mot West Bromwich, som blant annet inkluderer et keeperbytte.

10.12.2017 19:15

Reaksjoner etter kampen

Champions League

12.12.2017 12:23

Mané med ukas mål

11.12.2017 19:25

– Mye kan skje før det skal spilles Champions League igjen

Jürgen Klopp fulgte selvsagt dagens Champions League-trekning, men er mest opptatt av de kommende ligakampene.

11.12.2017 13:36

Møter Porto før ligakampen på Old Trafford

Datoene er klare for 8. delsfinalene i Champions League.

Siste Til vår nyhetsoversikt
15.12.2017 kl 21:00

Skaden til Moreno ga Robertson sjansen han har ventet på

«Det enes død er den andres brød» heter det i ordtaket. Det gjelder ikke minst i fotballens verden.

+
15.12.2017 kl 18:19

Ettermiddagsøkt på Melwood

Liverpool-spillerne forbereder seg til kampen mot Bournemouth. Se bildene fra ettermiddagens treningsøkt.

+
15.12.2017 kl 17:40

TV-kampene forsinket for tredje måned på rad

Premier League, Sky og BT får krass kritikk fra fans fordi de ikke overholder fristene de selv satte i sommer.

+
15.12.2017 kl 16:22

Flere klubber har Grujic på ønskelisten

Jürgen Klopp teller på knappene om han skal låne ut Marko Grujic i januar.

+