Ubeseiret i 11 kamper

Jürgen Klopp mener at mange overragerer etter de to uavgjortkampene mot Everton og West Bromwich.

15. des 2017 kl 17.08 Einar Kvande

Liverpool håper å komme tilbake på vinnersporet mot Bournemouth på søndag, men Jürgen Klopp mener at enkelte både blant pressen og supporterne overdramatiserer de to poengtapene for Everton og West Bromwich.

– Vi er ikke tilbake i steinalderen. For ni dager siden var vi i skyene, og når jeg ser inn i øynene deres nå virker det som vi har store problemer. Alt snur raskt i denne verden, sa Klopp til journalistene under sin pressekonferanse i ettermiddag.

Faktum er imidlertid at Liverpool er ubeseiret på 11 kamper i alle turneringer.

– Alt er ikke vunnet på en uke, og alt er ikke tapt på en uke. Vi kan fortsatt spille fotball. Det var bare en kamp. Jeg er ikke så veldig bekymret på det nåværende tidspunkt at vi kommer til å spille på samme måte i neste kamp som vi gjorde mot West Bromwich. Dette var vår første svake kamp på lang tid. Guttene er klare til å jobbe hardt igjen. Er dette det eneste stedet hvor man tror at vi er tilbake i steinalderen?

– Etter kampen mot West Bromwich sa jeg til spillerne at vi virket litt stive, men det betyr ikke at vi vil fortsette på den måten. Ting fungerte ikke. West Bromwich gjorde det bra, og det var en helt annen kamp enn mot Everton. West Bromwich hadde både kontringer og dødballer. De fortjente et jevnt resultat, og det ble 0-0. Hadde vi spilt som mot Everton ville vi ha hatt mange flere sjanser.

– Vi må levere varene. Vi må spille bedre. Vi må få mer rytme i spillet, men du kan ikke tvinge frem dette.

Mer rotasjon

Klopp gjorde seks forandringer på laget i forhold til forrige kamp, og har totalt gjort 65 endringer på 17 ligakamper denne sesongen. Liverpool-manageren vil fortsette rulleringen også mot Bournemouth.

– Vi må sørge for at vi er i så god form som mulig, og at vi har spillere klare til spesifikke kamper. Det gjør vi hele tiden. Vi tror fortsatt at troppen gir oss muligheter. Etter to uavgjortkamper er det normalt at det kommer litt kritikk, men dette var to helt ulike kamper. Vi spilte veldig bra mot Everton, men fikk ikke som fortjent resultatmessig. Vi var uheldige. Mot West Bromwich fortjente vi ikke flaks. Det var ingen god kamp av oss. Pasningsspillet vårt var ikke særlig bra. Men vi har ikke hatt mange slike kamper de siste ukene, så jeg kan ikke gjøre et større poeng ut av dette enn de andre kampene. Det hadde ingenting med rotering å gjøre.

– Selv spillerne jeg roterer får to kamper i uka. De spiller bare ikke tre kamper i uka.

Dårlig uttelling

Søndagens motstander, Bournemouth, er bare to poeng over nedrykksstreken. Klopp husker tapet på sydkysten i fjor med gru.

– Det var en god kamp frem til et visst tidspunkt. Vi trodde seieren var i havn for tidlig. Jeg tenker ikke på den kampen så ofte. Den tilhører historien.

– Jeg så Bournemouth spille mot Manchester United. De spilte en veldig god kamp, med en klar struktur, 4-4-2, godt forsvarsspill. Det er et godt fotballspillende lag. Jeg har stor respekt for hva de gjør der. De har ikke fått de poengene de har fortjent i flere av kampene. Det blir helt sikkert tøft.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]