Klopp og Coleman:17-årige Woodburn kan håndtere et landslagsuttak

Jürgen Klopp uttrykker overraskelse over at han ikke ble informert om uttak av Ben Woodburn, men Chris Coleman har tatt ut unggutten kun fordi han er god nok.

21. mar 2017 kl 00.25 Torbjørn Flatin

I en uke med landskamper vil mange britiske øyne bli rettet mot fredagens VM-kvalifisering mellom Irland og Wales i Dublin. Chris Coleman har tatt med Ben Woodburn for første gang i sin seniortropp og manageren avviser at det er av taktiske årsaker slik at en skal kunne sikre seg 17-åringen før England kommer med henvendelser, da spissen til Liverpool kvalifiserer til å spille for begge landene.

- Uansett hvor gammel han er, hvis han er god nok og jeg mener han har noe å tilføre oss, da vil jeg ta han ut, sier Chris Coleman.

Uttalelsen er også i lys av at Jürgen Klopp skal ha uttrykt overraskelse over at Woodburn ble tatt ut uten at han ble informert om det på forhånd, fortsetter Coleman.

- Jeg tar selv avgjørelsen om en spiller, noe som ikke er ment som mangel på respekt overfor Jürgen eller noen annen.

- Han tilhører dem, men jeg har en jobb å gjøre for Wales og må velge min sterkeste tropp. Ut fra hva jeg har sett er han blant våre beste 23 spillere. Det er derfor han er her.

Behøver tid

- Jeg var faktisk overrasket over dette, kommenterte Klopp om uttaket.

- Det er ikke ment som kritikk og jeg vet ikke hva som er vanlig her, men vanligvis når du tar ut en 17-åring ville det vært mulig å ringe meg.

- Vi har ikke gjemt ham bort. Vi har involvert ham hele tiden og han er fast med på våre treninger. Han kan håndtere uttaket med Wales 100%.

- Hvis han har stoppet å lære vil det ikke inngi fornuft siden han er 17. Det er litt som med min situasjon. Så lenge du gir meg tid, så lenge du gir han tid, da vil alt bli bra.

Selv om Ben Woodburn skulle bli involvert med Wales denne uka vil han ikke bli landets yngste landslagsspiller, da klubbkamerat Harry Wilson debuterte i en alder av 16 år og 207 dager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]