Spillerbørsen etter Island-tapet:Bruken av Sturridge møter kritikk

Daniel Sturridge er en av spillerne som kommer best ut på spillerbørsen etter Englands pinlige tap for Island, men Roy Hodgson får kritikk for hvordan han brukte Liverpool-spissen.

30. jun 2017 kl 19.45 Arve Vassbotten

Den Engelske EM-exiten mot Island omtales med ord som «skam», «flaut», «pinlig» og brexit-referanser ala «ute av Europa igjen» i de britiske tabloidene tirsdag morgen.

Daniel Sturridge var den eneste Liverpool-spilleren som fikk tillitt av Roy Hodgson i det som ble hans siste kamp som England-manager, og Liverpool-spilleren får jevnt over godkjent på spillerbørsene etter kampen.

The Guardian

Avisen gir Daniel Sturridge høyest karakter av de engelske spillerne med 6. Dårligst ut på deres børs kom Raheem Sterling og Joe Hart med 3.

«Virker å være Englands største trussel i den første omgangen, mens hans livlige pasninger rundt boksen ble ikke matchet av sluttproduktet når han kom seg inn bak forsvaret», skriver de om Liverpool-spissen.

The Telegraph

Avisen mener Joe Hart, Wayne Rooney og Harry Kane fortjener 3 på sin spillerbørs. Også de gir Sturridge en av de bedre karakterene med 5.

«En fin pasning satte Sterling fri så han vant en straffe, og han produserte en annen nydelig ball som Kane skjøt over på volley, men hvorfor starte ham på høyresiden når han er spiss? Nok en firkantet pinne i et rundt hull».

Daily Mail

På spillerbørsen kommer Raheem Sterling best ut av de som startet med 5,5, mens Sturridge får 4,5. De trekker også fram Sturridge sine framspill til Sterling og Kane, men mener han ellers han bidro med for lite.

The Mirror gir Sturridge 5 og mener han hadde for mange touch uten å komme til avslutning, og påpeker at han spilte i feil posisjon på høyrekanten.

Hvorfor starte ham på høyresiden når han er spiss? Nok en firkantet pinne i et rundt hull.Telegraph om Sturridge

Sky sports

Hos Sky sports har Steve McClaren gitt karakter til spillerne utifra hvordan de har gjort det i hele mesterskapet. Også her får Sturridge 6 totalt.

«Sturridge spilte ikke i sin beste posisjon, og det var et av de store problemene England hadde gjennom dette mesterskapet. De fant rett og slett ikke ut av hvordan de skulle bruke de tre framme», skriver han.

«Det ble ikke løst av at Hodgson puttet firkantede pinner inn i runde hull, og det virker aldri.»

Om Sturrdige skriver han at han alltid var en trussel, men at Liverpool-spissen hadde trengt mer frihet og at England aldri spilte på styrkene hans.

På oppsummeringen får Nathaniel Clyne 6 for sin innsats i EM og Henderson får 5 for hans eneste kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]