– Klopp vil ikke ha rookies, men spillere med umiddelbar innflytelse

James Pearce mener Mohamed Salah-overgangen tydelig viser sommerens overgangsstrategi i Liverpool.

22. jun 2017 kl 08.45 Arve Vassbotten

I forbindelse med kampen mot Sydney ved sesongslutt åpnet Jürgen Klopp seg litt om hva slags tanker han har for sommerhandelen i Liverpool.

– Basisen i laget er vidunderlig. Når alle er spilleklare er vi veldig sterke, og det er vanskelig å gjøre dette laget bedre. Vi vil prøve å gjøre det, men vi trenger ikke 12 nye spillere eller noe slikt.

– Det vil ikke være så mange som drar, men vi må ta noen avgjørelser med de spillerne som har vært ute på lån. Jeg tror det vil bli en bra sommer for Liverpool, sa Klopp den gangen.

Høykaliber-signering

James Pearce i Liverpool Echo skriver også at de store endringene ikke er nødvendig på Anfield denne sommeren.

«Hvorfor skulle det være det? Liverpool beviste sist sesong at de har en førsteellever som er i stand til å slå alle. Deres problem kom når nøkkelpersonell manglet. Det var tider der fraværet av Sadio Mané, Philippe Coutinho, Jordan Henderson og Joël Matip ga store sår. Det har man lært av.»

«Han ville ikke ha rookies med uutnyttet potensial, men utøvere som har bevist at de kan ha en umiddelbar innflytelse på Anfield. Mohamed Salah passer definitivt i den beskrivelsen», skriver Pearce.

«Klubbens rekordsignering av den egyptiske landslagsspilleren adresserer mangelen på vide alternativer av høyt kaliber i Klopps lag. Nå er de ikke så avhengig av farten og kreativiteten som Mané har bidratt med», mener Pearce.

Så fort blekket er tørt på Salahs kontrakt, vil Liverpool øke trykket på å levere flere spillere av samme kvalitet.James Pearce i Liverpool Echo

Flytter fokus mot stopper og midtbane

Og Pearce tror overgangen på potensielt 39 millioner pund ikke blir den siste storsigneringen.

«Så fort blekket er tørt på Salahs kontrakt, vil Liverpool øke trykket på å levere flere spillere av samme kvalitet. Liverpool er klare på å bruke store summer på en midtstopper og en dominerende sentral midtbane», skriver Pearce.

Han mener fortsatt Southamptons Virgil van Dijk og RB Leipzigs Naby Keita er på ønskelista, men at van Dijk-overgangen nå er veldig avhengig av hvor mye spilleren selv vil til Anfield, og om han leverer inn en transferrequest. Men heller ikke en avtale for Keita er veldig rett fram, mener Echo-journalisten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]