Offentliggjør resultatene på onsdag

23 individer og organisasjoner kan bli kriminelt anklaget neste uke.

22. jun 2017 kl 19.08 Marius Rabben

I januar fikk påtalemyndigheten nye beviser som omhandlet 23 personer og organisasjoner i forbindelse med Hillsborough-tragedien. Kommende onsdag, 28. juni, kommer svaret på om det blir tatt ut siktelser.

Bevisene peker både på ansvarlige for selve tragedien og handlingene som ble gjort i etterkant, og kom etter årelang granskning av kriminaletterforskningsgruppa Operation Resolve (OR), som undersøker hva som skjedde i forkant og på dagen 15. april 1989, og Independent Police Complaints Commission (IPCC), en uavhengig myndighet som behandler klager mot politiet.

Undersøkelsene gjennom fire år – påbegynt etter Hillsborough Independent Panel sin mye omtalte rapport i 2012 – har inkludert blant annet «hundrevis av intervjuer og tusenvis av dokumenter», ifølge Liverpool Echo.

15 av de 23 mistenkte er relatert til arbeidet gjort av OR, og åtte av IPCC, opplyste blant annet BBC i januar. Det ble imidlertid ikke offentliggjort noen navn. Etter fem måneder blir altså konklusjonen til påtalemyndigheten kjent kommende onsdag.

Pårørende etter tragedien vil få informasjonen under et lukket møte i Warrington før nyheten slippes offisielt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]