HONG KONG:  Liverpool tilbringer de seks neste dagene i Asia, der de skal spille Premier League Asia Trophy. Den første kampen er mot Crystal Palace på onsdag.

Fornøyd med støtten fra eierne

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Liverpool ikke har klart å hente så mange spillere hittil, og forstår at supporterne blir utålmodige.

– Jeg er veldig fornøyd med støtten fra eierne. Hva annet kan jeg si? Hvis de kunne gjort noe raskere, hadde de vært her og gjort det. Det handler ikke om penger eller noe slikt. Okay, jeg har ikke spurt om å kjøpe Ronaldo eller noen av Barcelona-spillerne, men jeg er veldig fornøyd med situasjonen, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo

Det er velkjent at manageren ønsker Virgil van Dijk og Naby Keïta, men både Southampton og RB Leipzig er svært motvillige til å selge. 

– Hvis jeg hadde bestemt, hadde alle overgangene vært på plass da vi avsluttet sesongen. Det skjer bare i drømmeland, og jeg er vant med disse tingene. Jeg kan se for meg at det er irriterende for fansen, som sikkert tenker «Oh my God, ingenting skjer her, og alt skjer andre steder», fortsetter Klopp. 

– Vi kan ikke tenke på den måten. I mellomtiden må vi jobbe sammen, og vi jobber virkelig hardt, legger han til. 

Allerede bra lag 

Manageren legger til at han mener Liverpool-troppen allerede er veldig sterk. 

– Jeg følte vi hadde et ganske sterkt lag forrige år, spesielt da alle var skadefrie. Det gir meg en god følelse. Hvis jeg kunne bestemt, hadde jeg hatt alle spillerne klare til første dag i preseason. Det er ikke mulig lenger, og spesielt ikke i England – så hvorfor skal jeg klage over det? 

– Overganger er alltid kompliserte. Om den selgende klubben trenger penger eller har en erstatter klar, er sjansene større. Spesielt i England. Jeg leser om overganger til £5M i Bundesliga, men ser du det skje i England? Ikke en sjanse, mener Klopp. 

Han forklarer at Liverpool har midlene på plass og er en attraktiv destinasjon for spillerne, men at de møter på hindringer. 

– Hvis du har pekt deg ut en drømmebil, endelig har pengene på plass og du går for å kjøpe den, men eieren sier: «den er ikke til salgs». Slike ting skjer i livet, ikke bare i fotball. De ber deg om å se etter en annen bil, men du har fortsatt lyst på den bilen. 

– Det er ganske enkelt, og du kan tenke deg hvordan det fungerer. Det er ikke slik at vi gjør noe annerledes eller dummere enn de andre klubbene.

Kvalitet fremfor kvantitet 

Klopp er krystallklar på at han ønsker seg kvalitetsspillere de neste ukene, og at han ikke har et gitt antall spillere som må inn for å få en bredere stall. 

– Vi har pengene som skal til og slike ting, men det er fortsatt vanskelig. Vi ønsker de rette spillerne, ikke bare å handle for å handle. Det handler ikke bare om et tall, men om at ting skal passe sammen. 

På spørsmål om han har en plan dersom de fremste overgangsobjektene skulle ryke, svarte han, ifølge Echo, at de ikke er helt der ennå. 

– Det er selvsagt en mulighet. Det er mer sannsynlig at vi henter noen andre enn at vi ikke henter noen, avslutter han. 

Del

Jürgen Klopp

26.07.2017 20:13

Knallhardt treningsprogram i Tyskland

Spillerne er stinn av trening når de spiller treningskamper i sommer.

25.07.2017 16:59

Klopp er ikke redd for å bruke penger

Ifølge Liverpool-manageren har Liverpool midler til storkjøp.

25.07.2017 14:46

– Vil bruke Coutinho i flere posisjoner

Jürgen Klopp har ingen planer om å låse Philippe Coutinho til én posisjon kommende sesong.

FSG

21.07.2017 12:47

Nå gjelder det å holde hodet kaldt

Philippe Coutinho er igjen brennheit. Liverpools viktigste jobb denne sommeren har nå blitt å beholde brasilianeren.

13.07.2017 13:47

Ute av lista over de 50 mest verdifulle klubbene

Fire Premier League-klubber er på Forbes liste over de mest verdifulle sportsklubbene i verden. Liverpool er ikke en av dem.

26.06.2017 13:16

Halvparten av FSGs spillerkjøp er solgt

Liverpool har solgt de fleste spillerne som ble hentet de første vinduene under FSG.

comments powered by Disqus
Siste Til vår nyhetsoversikt
26.07.2017 kl 20:36

Se bilder fra første trening i Tyskland

De røde startet treningsleiren på tysk jord med en løpeøkt i Rottach-Egern.

+
26.07.2017 kl 17:57

Knallhardt treningsprogram i Tyskland

Spillerne er stinn av trening når de spiller treningskamper i sommer.

+
26.07.2017 kl 17:09

Chirivella lånes ut til Willem II

Klubben bekrefter at Pedro Chirivella skal tilbringe sesongen i den nederlandske toppdivisjonen.

+
26.07.2017 kl 16:02

På plass i München

Liverpool-spillerne ankom Tyskland onsdag ettermiddag.

+