Sterk kontrast til starten av forrige sesong

Jürgen Klopp har startet sesongen med lik oppstilling i to kamper på rad. Sist sesong måtte han vente lenge før han fikk gjøre det samme.

3. jun 2017 kl 11.04 [email protected]

Jürgen Klopp har startet sesongen med å stille samme mannskap fra start i to kamper på rad mot Watford og Hoffenheim, selv om nok gjerne skulle hatt et par av sine skadde spillere med i de to kampene.

Men sist sesong tok det faktisk hele 12 serierunder før Liverpool-manageren fikk mulighet til å stille med samme mannskap i to påfølgende kamper.

Da er bare Premier League-kampene tatt med, hadde man tatt med cupkamper ville antallet vært enda flere.

I løpet av 2016-2017-sesongen ble det faktisk brukt til sammen 31 ulike startoppstillingerbare i Premier League!

16 oppstillinger på 19 kamper

Da 2016 ble avsluttet med kamp mot Manchester City, stilte Klopp med sin 16. startellever på 19 kamper.

Den lengste rekken med samme mannskap på rad Klopp hadde var fire kamper på rad.

Lovren og Matip sikrest bak

I starten av denne sesongen er det på nytt stilt spørsmål om Dejan Lovren er god nok til å beholde stopperplassen i laget.

Hvis man ser på fjorårssesongen tapte Liverpool bare én gang i serien med Matip og Lovren sammen bak.

Liverpool.nos gjennomgang av Klopps midstopper-konstellasjoner fra etter fjoråssesongen, viste at Klopp brukte seks forskjellige varianter. Ligacupen og FA-cupen er her ikke tatt med.

Lovren og Matip spilte sammen 17 ganger fra start. På de kampene slapp Liverpool bare inn 12 mål og i åtte oppgjør kom det ingen baklengs. 10 ganger endte det med seier og bare en gang med tap med de to i midtforsvaret.

I tillegg startet de to sammen med Klavan i en trebackslinje i en kamp som også endte i seier.

Offensiv drømmekvartett

Fjorårets offensive drømmekvartett var Adam Lallana, Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Sadio Mané. På sesongens elleve første kamper, spilte de fire sammen fra start sju ganger.

Det resulterte i seks seire, og en uavgjort. Hele 24 mål ble det scoret i kampene de fire spilte sammen fra start i første del av sesongen. Men som vi husker, ble kvartetten splittet av skader etter at motstanderen i årets serieåpning Watford ble slått hele 6-1 i starten av november.

Først ble Lallana skadet, så fulgte skade på Coutinho, og så forsvant Mané til afrikamesterskapet.

Klopp fikk brukt de fire spillerne fra start 12 kamper sist sesong. 8 seire, to uavgjort og to tap ble det.

Hele 31 ganger ble det scoret mål i kamper de fire startet.

Vi gjør oppmerksom på at vi her ikke har tatt hensyn til om noen av dem er byttet ut før de siste scoringene i kamper feks.

Denne sesongen har Liverpool også fått med Salah inn i angrepsrekken. Mané, Firmino og Salah har fått startet de to første kampene, og håpet er selvsagt å se Coutinho på banen sammen med dem snart også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]