– Vi må snakke om dødballer

Jürgen Klopp liker ikke kritikken om defensive dødballer, og synes det var et større problem at laget ikke så klart ut fysisk.

12. aug 2017 kl 16.56 Arild Skjæveland

Liverpool slapp inn to mål etter dødball i sesongpremieren, og problemene fra forrige sesong var absolutt ikke luket bort i løpet av sommeren.

– Jeg er ikke lei av å snakke om dødballer, for jeg må snakke om det, sa Klopp til Liverpoolfc.com etter kampen.

– Om du vil oppsummere, og det var det eneste du så, så er det helt greit. Vi forsvarte oss stort sett veldig bra, men det er selvsagt ikke nok når vi slipper inn på den måten på slutten.

Kunne scoret på dødball

Liverpool skapte flere store sjanser da Trent Alexander-Arnold begynte å slå dødballene. De helrøde traff treverket og tvingte frem en god redning av Huerelho Gomes etter dødballer fra unggutten.

– Jeg tror vi hadde minst to like store sjanser som dem fra dødballer, og de var heldige når de forsvarte seg. Har de ingen problemer med dødballer, mens vi har et stort problem? Jeg er ikke sikker.

– Vi må jobbe med det, men det er slikt i mitt liv, vårt liv og i fotball. For oss er det andre ting som er viktig. Det fysiske fra start. Vi var ikke klare for dette. Det kan skje i første serierunde, og vi må omstille oss raskt.

Surt offsidemål

Liverpool lå under til pause, og førsteomgangen er det manageren var mest misfornøyd med.

– Alt er annerledes i en ligakamp fra pre-season. Jeg var ikke fornøyd med situasjonen i første omgang. Det var veldig fysisk, og Watford vant for ofte duellene. De skapte ikke så mye, men scoret to mål.

Klopp synes det var surt hvordan Watfords 3-3 scoring kom.

– Vi hadde flere sjanser, og spesielt etter dødball, med gode innlegg og gode headinger. Vi var ekstremt uheldige.

– Så scoret vi to flotte mål i andre omgang, og spilte bra før vi slapp inn et offside-mål. Det er vanskelig å akseptere. Det føles ikke bra, men vi vet at vi kan og må gjøre det bedre, og det har jeg sagt til guttene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]