Se videoer:Grobbelaar-tabber og Owen-show i målrike Moskva

Det lukter mål når Jürgen Klopp har mulighet til å bruke sin stjernerekke i kveld, og scoringer har det vært plenty av i tidligere møter mellom Spartak og Liverpool.

26. sep 2017 kl 14.06 Torbjørn Flatin

Spartak – Liverpool 4-2

Hjulene var i ferd med å falle av Souness-vognen da kalenderen viste 22.oktober 1992. Liverpool var regjerende cupmester, og skulle møte Spartak Moskva i 2.runde i cupvinnercupen, i en sesong hvor de røde var på nedre del av tabellen og i realiteten allerede var hektet av i kampen om heder i den hjemlige ligaen.

På regntunge og mektige Lenin Stadion var det nesten 60.000 tilskuere som kunne juble for en tidlig ledelse til vertene. Liverpools blanding av ungt og rutinert stod imidlertid bra i mot og midtveis i 2.omgang fikk Mark Wright trykket inn en utligning etter et frispark fra Mark Walters. Det var starten på en dramatisk snau halvtime.

Bruce Grobbelaar forærte russerne en ny ledelse da han sendte et utspill rett i beina til meriterte Valeri Karpin. Noen minutter senere skapte imidlertid Steve McManaman balanse i regnskapet da han elegant rundet sin mann inne i feltet og satte ballen i nettet med venstrefoten.

Seks minutter før ordinær tid var omme skjer imidlertid det som nok avgjorde mye av dette dobbeltmøtet. Grobbelaar feller en motspiller på vei igjennom, og selv om han har en forsvarer ved siden av seg peker dommeren på straffemerket og gir i tillegg Bruce marsjordre. David Burrows tar på seg keeperhanskene og er faktisk nesten på sparket fra Karpin som gir 3-2. I sluttminuttene øker hjemmelaget til 4-2 foran sine hysteriske fans.

Historien blir ikke bedre av at Liverpool brente sine sjanser i returmøtet på Anfield, og med Mike Hooper i de rødes mål kunne Spartak først kontre inn et mål og i sluttsekundene score enda et med Mike Marsh utvist.

Liverpool: Grobbelaar, Marsh, Burrows, Jones (Tanner 67), Wright, Hutchison, McManaman, Walters, Rush (Rosenthal 54), Redknapp, Thomas

Spartak – Liverpool 1-3

Pussig nok var neste bortekamp mot Spartak Moskva nøyaktig ti år senere, 22.oktober 2002. Da som en del av gruppespillet i Champions League.

Liverpool behøvde poeng, etter bortetap for et sterkt Valencia ledet av Rafael Benitez og uavgjort hjemme mot Basel. Riktignok hadde man feid Spartak av banen med 5-0 foran The Kop, men det behøvdes poeng også i Moskva.

Rammen var annerledes denne gangen, med beskjedne 15.000 på Dinamo Stadion, mot verter som nå var av en svakere standard. Riktignok tok de ledelsen midtveis i 1.omgang, men et ypperlig hattrick fra Michael Owen ga de røde fortsatt alle muligheter til å avansere.

I en raus spillerbørs i The Kopite fikk Owen 9, mens Djimi Traore, Dietmar Hamann og Salif Diao alle fikk 8. Diao som helgen før hadde blitt matchvinner i Leeds og hadde sin beste periode med en liverbird på brystet. Sommerens kjøp av Diao, El-Hadji Diouf og Bruno Cheyrou fra fransk fotball skulle vise seg å bli en start på slutten for den suksess som Gérard Houllier hadde som manager i Liverpool FC.

I Champions League ble det nytt tap mot Valencia, med 0-1 på Anfield, og Basel måtte beseires på sveitsisk grunn i siste kamp. 3-0 stod det til vertene ved pause, og da hjalp det ikke at scoringer fra Danny Murphy, Vladimir Smicer og Michael Owen (straffe) brakte gjestene fra Merseyside tilbake til 3-3. Spartak Moskva gikk gjennom gruppespillet uten å ta et eneste poeng.

Liverpool: Dudek, Carragher, Hyypiä, Traore, Riise, Murphy, Hamann, Diao, Heskey (Vignal 55)(Biscan 76), Baros (Diouf 72), Owen