Harry Wilson scoret på frustrerende U23-dag

Dette var ikke kampen der ungguttene spilte seg inn i Jürgen Klopps planer.

29. sep 2017 kl 22.10 Arve Corneliussen

Liverpool U23 spilte 1-1 borte mot Charlton U23 i fredagens gruppespillskamp i Premier League Cup.

– De har vært litt sløve fremover. De har ikke flyttet ballen kjapt nok, og har ikke slått de rette pasningene foran Charltons mål. Vi må også gi kreditt til Charlton for å ha spilt en god forsvarskamp, opsummerte LFC TV GOs ekspertkommentator Neil Mellor.

– Dette er ikke deres egentlige nivå, og du ser at de er frustrerte nå, la han til.

Kampbildet var preget av at Liverpool hadde mye ball. Likevel var det Charlton som kom til de største sjansene, og så ofte farlige ut på kontringer. Liverpool hadde også sine sjanser, og oppsummert er uavgjort et rettferdig resultat.

Liverpools scoring kom etter en gedigen keepertabbe. Charltons keeper glapp et innlegg mellom beina, og da fikk Harry Wilson det så enkelt som han kunne ha fått det på åpent mål. På tross av scoring hadde ikke U23s store formspiller sin beste kamp, mente ekspertkommentatoren.

– Det har vært en frustrerende kamp for Wilson, sa Mellor da waliseren mistet ballen og pådro seg gult kort i neste sekvens.

– Han har ikke vært på det nivået han har vært i det siste for U23. Men det er naturlig å ha noen slike dager, påpekte Mellor.

Danny Ings fikk nye 90 minutter under beltet, men heller ikke han hadde sin beste kamp. Med maks uttelling kunne han ha scoret to mål, men var ikke like involvert i banespillet som han pleier å være.

1. omgang

Det er ikke første halvdel på The Valley som gjør at noen av disse ungguttene får sjansen av Jürgen Klopp.

Neil Critchley valgte å sende ungguttene ut i en uvant 3-4-2-1-formasjon med Danny Ings lengst fremme. Kanskje var det oppstillingen som ikke satt helt, for Liverpool klarte aldri å spille ut et antatt svakere Charlton-lag på tross av stort ballinnehav.

Derimot var hjemmelaget farlig på kontringer, og scoret det første etter en Lloyd Jones-tabbe tidlig i kampen. Midtstopperen mistet først kontroll på ballen, og bommet da han skulle gjenvinne den med en sklitakling.

Dermed ble det enkelt for Anderson å sette den forbi Kelleher i Liverpool-buret.

Ingen av Liverpools offensive spillere klarte å markere seg, men Yan Dhanda var aktiv fra høyre vingback. Da han slo inn til Danny Ings midtveis i omgangen fikk Liverpool deres første sjanse.

Ings vippet den lekent over en Charlton-forsvarer, og tuppet den presset mot lengste stolpe. Den så ut til å gå utenfor, men hjemmelagets høyreback klarerte ballen i tverrligger (!). Like etter ropte Harry Wilson på straffe etter det som så ut som en klar hands.

Liverpools scoring var en gavepakke av de sjeldne. Virtue kranglet til seg ballen nede ved hjørneflagget, og sendte inn et svakt innlegg på første stolpe. Der glapp keeperen den mellom beina, og Harry Wilson fikk en enkel jobb med å sette den på åpent mål.

2. omgang

Neste halvdel begynte i samme spor, selv om Critchley ropte febrilsk «quicker, quicker» langs sidelinjen, ifølge LFC TV GOs kommentatorer.

Mye ballinnehav resulterte på ny i en farlig Charlton-kontring. På ny var det Jones som rotet bort ballen, men denne gangen traff han med sklitaklingen da han skulle redde seg inn igjen.

En stor Danny Ings-sjanse i det 58. minutt så ut til å gi Liverpool blod på tann. Den skadeforfulgte spissen fikk heade upresset fra seks meter, men ballen gikk rett på keeper. Da presset bortelaget mer og kombinerte oftere fremover.

Som gjennom hele kampen, var det heller Charlton som fikk den neste sjansen. Bare en god Kelleher-redning gjorde at stillingen forble 1-1 etter nok en farlig kontring av vertene i det 63. minutt.

Resten av kampen skjedde det lite foran mål, og Liverpool hadde etter hvert begynt å få kontroll på hjemmelagets kontringer. Critchleys menn kom til mange innlegg og langskudd, men klarte ikke å presse frem nok sjanser til at uavgjort var et urettferdig resultat.