Sterk hjemmestatistikk i Europa

Liverpool har hatt godt tak på spanske lag på Anfield, og er også ubeseiret i ti kamper på rad hjemme i europacupen.

11. sep 2017 kl 09.52 Arve Vassbotten

Onsdag er Liverpool endelig tilbake i Champions League etter tre sesonger ute av det gode selskapet.

Kampen mot Sevilla i gruppe E, blir også den perfekte muligheten til å ta igjen for Europaleague-tapet for spanjolene i finalen i 2016.

3-1-tapet i Basel er den eneste gangen de to klubbene har møttes tidligere til offisiell kamp.

Daniel Sturridge scoret da det første målet etter 35 minutter, men mål fra Kévin Gameiro 17 sekunder etter pause og to mål av Coke etter 64 og 70 minutter gjorde at Sevilla kunne løfte trofeet for tredje år på rad.

18. mai 2016 var det disse spillerne Liverpool spilte med: Mignolet, Clyne, Touré (Benteke 82), Lovren, Moreno, Milner, Can, Lallana (Allen 73), Coutinho, Firmino (Origi 69), Sturridge.

10 på rad uten tap

Dette er andre gang på åtte sesonger at Liverpool er i Champions League, for Sevilla er det for tredje året på rad. Sist sesong kom onsdagens motstander til første utslagsrunder, der de røk ut for Leicester.

Til sammen er dette tiende gangen Liverpool deltar i gruppespillet i turneringen.

De seks siste hjemmekampene i europacupen på Anfield har endt med hjemmeseier, og Liverpool er ubeseiret i sine ti siste hjemmekamper. Sist tap var med 3-0 for Real Madrid i oktober 2014.

Tre av fire mot spanske lag

Liverpool har også vunnet tre av de fire siste oppgjørene mot spanske lag på Anfield, med unntak av Real Madrid.

I 2016 ble det seier mot Villarreal med 3-0 i returoppgjøret i semifinalen av Europa League, Liverpool vant også 2-1 i semifinalen mot Atletico Madrid i Europa League i 2010, og 4-0 mot Real Madrid i 2009.

Ifølge Uefa.com står Liverpool med 14 seiere, 10 uavgjort og 11 tap mot La liga-klubber i europacupen, hjemme har det endt med sju seire, fire uavgjort og fem tap.

Liverpool havnet i gruppe Emed Spartak Moskva, Sevilla og Maribor. Ingen av disse lagene har Liverpool møtt tidligere i Champions League.

Jürgen Klopp har tidligere møtt Sevilla i gruppespill i Europa League, da han var trener for Dortmund i 2010-2011-sesongen. Da ble det en uavgjort og et tap for Klopp mot Sevilla.

Sammen med Real Madrid har de røde fortsatt rekord for den største seiersmarginen i gruppespillet i Chamapions League. Liverpool vant 8-0 mot Besiktas i 2007, mens Real Madrid vant 8-0 mot Malmö i 2015.