To poeng etter fjorårsskjema

Liverpool har begynt hakket dårligere enn i fjor, men er ikke alene om det blant topp 6-lagene fra forrige sesong.

17. sep 2017 kl 19.32 Arve Vassbotten

Etter lørdagens uavgjort mot Burnley står Liverpool med 2 seire, 2 uavgjort og et tap i Premier League, og ligger med det på 8. plass i serien.

I fjor startet sesongen med 3 seiere, 1 uavgjort og ett tap. Men Liverpool er ikke alene om å starte hakket dårligere enn i fjor av de antatte topplagene.

Spurs og Arsenal svakere åpning

Tottenham hadde 11 poeng på samme tid i fjor, men har nå det samme som Liverpool med 8.

Arsenal har også hatt en svakere åpning med sine 7 poeng, de hadde ti poeng på samme tid i fjor.

Chelsea, som endte opp som vinner, lå på femteplass på tilsvarende tidspunkt i fjor og hadde da 10 poeng. Det er den samme poengsummen de har nå, men nå ligger de på 3. plass.

Manchester City lå faktisk enda bedre an i fjor på samme tid, da de sto med fem seiere av fem mulige og 15 poeng. Nå er de også på toppen av tabellen med 13 poeng. Sist sesong holdt det likevel ikke til mer enn tredjeplass etter 38 kamper.

SIST SESONG:
SIST SESONG:  Slik så tabellen ut etter fem runder i forrige sesong.

Man Utd forbedret seg mest

Manchester United er det laget som har forbedret seg mest de første fem rundene. De hadde ni poeng på dette tidspunktet i fjor, og har nå 13 etter seieren mot Everton.

Både Manchester United og Manchester City står med en pluss i målprotokollen på 14 etter de fem første rundene.

For Liverpools del sto laget med 11-8 i målprotokollen etter fem runder i fjor, og har 9-9 denne sesongen.

Nå hadde Liverpool riktignok hakket hardere kampprogram i starten av forrige sesong, men hadde til gjengjeld ikke europacupspill å konsentrere seg om i tillegg.

Fjorårssesongen åpnet med 4-3-seier borte mot Arsenal, så var det 2-0-tap borte for Burnley, 1-1 mot Tottenham på White Hart lane, 4-1 hjemme mot Leicester og 2-1-seier borte mot Chelsea.

Nå venter fire bortekamper for Liverpool, to av dem i Premier League mot Leicester på 15. plass og Newcastle på en imponerende 4. plass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]