U23: West Ham–Liverpool 0–2Full pott på fem kamper

Harry Wilson ble den store helten i mandagens møte med West Ham.

18. sep 2017 kl 19.22 Marius Rabben

To flotte scoringer av Wilson før pause sørget for tre poengs klaring på tabelltoppen.

Allerede før ti sekunder var spilt kunne Liverpool tatt ledelsen ved Ovie Ejaria, men etter tolv minutter kom gjennombruddet da Wilson overrasket hjemmelaget med et hardt skudd fra hjørnet av 16-meteren.

Etter en jevn, fartsfylt åpning tok Liverpool mer og mer over, og ni minutter senere avsluttet Wilson på strålende vis –presist fremspilt av Rhian Brewster – etter et god angrep med flere godekombinasjoner.

Viktig strafferedning

Det tok riktignok ikke mange sekundene før West Ham fikk sin mulighet til å svare fra straffemerket, men keeper Kamil Grabara, som spilte en svært god kamp, viste seg fremog reddet forsøket fra spissen Toni Martínez.

Derfra hadde hjemmelaget sin beste periode i kampen, uten at Liverpool lot seg skremme, før mannskapet til Critchley skjerpet seg og grep tak i oppgjøret igjen.

Liverpool vartet opp med en rekke flotte angrep gjennom kampen, og spesielt Wilson var uheldig som aldri fikk sitt hat-trick. Waliseren kom til noen gode avslutninger ogforsøkte seg på frispark i 2. omgang, men valgteetter å ha åpnet Hammers-forsvaret med et flott nedtak på tampenå spille til innbytter Yan Dhanda, som fikk sitt skudd reddet.

Alt i alt kan Liverpool-spillerne være fornøyde etter en god gjennomføring i regnet i Dagenham.

– Skuffelsen nå er at vi ikke scoret enda flere mål, sier trener Critchley til LFCTV etter seieren.

2. omgang

SLUTT!

90. min: Utsøkt nedtak av Wilson åpner opp for en avslutning. Men waliseren er uselvisk og spiller til Dhanda, som prøver å tre ballen opp i krysset. Keeper redder.

89. min: Liverpool styrer kampen, men ønsker tydelig flere scoringer. West Ham holder foreløpig unna et styggere resultat – og venter på fløytesignalet.

88. min: Dommeren sklir og får kjenne litt på det våte gresset, noe som sørger for hjemmefansens største jubel for kvelden.

87. min: Siste bytte for West Ham. Scully kommer inn for Martínez.

83. min: Liverpools siste bytte i kveld. Brewster forlater banen til applaus, og Adekanye kommer inn.

81. min: Wilson felles på 18–19 meter, får frispark og tar det selv. Han forsøker å bøye skuddet bort i lengste kryss, men ballen går et stykke over mål.

77. min: Ejaria viser frem teknikken, før han slår inn fra høyresiden. Ballen ender etter hvert hos Kane på skuddhold. Forsøket går langt over.

76. min: West Ham angriper uten å få avsluttet, så kontrer Liverpool med mange. Innlegget dyttes ut til corner.

74. min: Han er ikke langt unna hat-tricket nå! Kjempebra forarbeid av Whelan på høyresiden, der han kjemper seg ned mot linja og slår ballen skrått, lavt ut, men avslutningen fra Wilson med høyrefoten er svak, og keeper Trott redder enkelt.

72. min: Liverpool bytter igjen. Endring på venstreback: Juanma inn for Johnston.

71. min: Stor sjanse for Makasi, men avslutningen fra 14–15 meter sklir av foten og går over.

70. min: Akinola, som allerede har gult, får tilsnakk for en takling.

69. min: Liverpool bytter ut Brannagan og setter inn Dhanda.

69. min: Brewster får ballen like utenfor boksen. Skuddet kommer fort, men rett på keeper.

67. min: West Ham bytter. Browne går ut, Sylvestre kommer inn. Samtidig gjør to Liverpool-spillere, Dhanda og Juanma, seg klare på benken.

65. min: Skummelt angrep med mange spillere for hjemmelaget. Heldigvis for Liverpool tar Grabara tar det lave innlegget fra høyre og holder ballen fast.

64. min: Hammers-høyreback Pike får gult kort etter sin andre sene takling på relativt kort tid.

59. min: Makasi med en sen takling på Wilson midt på banen. Klokkeklart gult kort til West Ham-spilleren.

53. min: Nesten hat-trick! Wilson rykker forbi West Ham-spillere på Messi-vis på vei inn i boksen, og forsøker å plassere ballen lavt i det bortre hjørnet, men keeper redder.

49. min: Browne feller Brannagan, og får gult kort.

48. min: Brewster skjærer flott inn fra høyresiden og klemmer til med venstre fra like utenfor 16-meteren. Ballen går halvmeteren på feil side av krysset.

48. min: Frisk åpning av hjemmelaget, men Liverpool holder dem foreløpig unna flere sjanser.

46. min: Hammers bytter. Diangana kommer inn for Samuelsen til 2. omgang.

Pause

Underholdende omgang i Dagenham, der Liverpool har notert seg for to scoringer og en strafferedning. Wilson har vært imponerende med sine to første mål for sesongen, mens bakerst har Grabara stått frem som sikkerheten selv, vært god i feltarbeidet og i tillegg stoppet West Hams forsøk fra elleve meter.

Neil Critchleys lag har skapt mest og fortjener ledelsen, men The Hammers har også vært frempå og spilt en brukbar omgang.

Etter Wilsons andre for kvelden tok vertene grep og fikk etablert et godt press, men Liverpool skjerpet seg etter hvert og viste at de har kontroll. Like før pausen kunne – og kanskje burde – ledelsen blitt større. Ejaria, som kunne scoret før ti sekunder var gått, har tidvis vært strålende på midten, og på topp er Brewster stadig en trussel med sin bakromsfart.

1. omgang

45. min: Enorm sjanse for Kane ett minutt på overtid. Supert raid av Wilson på vei inn i boksen, og pasningen skrått utover fra venstre times perfekt. Der kommer Kane inn, men avslutningen går over.

45. min: To minutter legges til. Akinola fra West Ham for gult for å holde Wilson på Liverpools halvdel.

39. min: Responsen fra Liverpool har vært meget god etter en noe svakere periode. Flott fotball blir igjen nesten belønnet med scoring, men Brewster, i femmeteren, får ikke foten på innlegget av Johnston fra venstre. Fin pasning til sistnevnte av Kane i forkant.

34. min: Plutselig spiller Liverpool seg til en stor mulighet når Ejaria åpner opp forsvaret med en smart ball igjennom til Virtue. Han taper duellen med keeper, og ballen kommer fort til Whelan som skyter over på direkten.

32. min: West Ham har vært klart bedre med etter den andre scoringen. Flere cornere som Liverpool har forsvart seg godt på, og spillet foregår i denne perioden mest på gjestenes halvdel.

26. min: Grabara redder! Martínez tar ansvaret for hjemmelaget, men Grabara slenger seg riktig vei – ned til sin høyre side – og slår ballen ut til corner.

25. min: Straffe til West Ham. Masterson feller Hector-Ingrami stort fart og får gult kort.

24. min: Gult kort til Hammers-venstreback Ben Johnson. Det påfølgende Liverpool-frisparket, omtrent midt på West Hams halvdel, ender i ingenting.

21. min: 0–2 Liverpool! Wilson igjen! Et briljant angrep av Liverpool, som angriper med mange spillere. Brewster slår en frekk, eminent stikker til Wilson, og alene med keeper er waliseren nådeløs og setter ballen behersket til venstre. Sesongens to første mål for Wilson er et faktum!

20. min: Brannagan får se det gule kortet for en felling ute ved sidelinja på egen halvdel.

18. min: Kampbildet er fortsatt jevnt og nokså likt det vi så før scoringen. Liverpool er kompakte bakover, og truer stadig vertene med raske angrep.

12. min: 0–1 Liverpool! Wilson skyter gjestene i ledelsen på lekkert vis. Etter en corner han selv har hatt, mottar Wilson ballen igjen på hjørnet av 16-meteren. Med mange folk i boksen velger han å fyre løs, og ballen hamres i nettmaskene.

12. min: Kane slår en utsøkt ball som finner Brewster på skuddhold. Han forsøker å bredside inn ledermålet, men skuddet går utenfor. Corner.

9. min: Samuelsen mottar ballen i returrommet etter et halvklarert innlegg. Nordmannen skyter umiddelbart, men rett i Phillips, som blokkerer strålende.

5 min: Phillips stopper et skummelt West Ham-innlegg.

4. min: Nytt forsøk på å spille Brewster fri bak Hammers-forsvaret, uten å lykkes.

3. min: Artig innledning. Det roet seg naturlig nok noe etter den offensive Liverpool-åpningen, men begge lag er interesserte i å holde på ballen og kombinerer fint fremover.

1. min: Kun åtte sekunder tar det før Liverpool varter opp med sin første avslutning på mål. En flott ball fra midten finner Brewster på vei inn i boksen. Han spiller ut til Ejaria, som skyter på direkten. Forsøket er hardt, men keeper redder uten store problemer.

1. min: Liverpool sparker i gang oppgjøret i Dagenham.

Kampstart er klokka 20 norsk tid, og vi oppdaterer denne saken fortløpende med det viktigste fra oppgjøret. LFCTV viser kampen direkte.

Før kampen

De røde ungguttene har hatt en glitrende start på sesongen med full pott på fire runder. Før kveldens møte med West Ham borte topper Liverpool tabellen med bedre målforskjell enn Arsenal, som har vunnet fire og tapt én.

West Ham, på fjerdeplass av tolv lag, kommer fra to seire, én uavgjort og ett tap hittil i Premier League 2, men har scoret ett mål mer (9) enn kveldens gjester hittil.

Neil Critchley har ikke fått Danny Ings med i kamptroppen, noe som tyder på at han kan bli involvert for førstelaget mot Leicester tirsdag. Ellers stiller Liverpool med et sterkt lag, der navn som Harry Wilson, Rhian Brewster, Ovie Ejaria og Cameron Brannagan er inkludert.

– Vi vil gjerne ha ham med, men dersom vi ikke får det og at han ikke blir med oss, betyr det at han vil være involvert for førstelaget, og det ville vært fantastisk, uttalte Critchley nylig.

Den spanske venstrebacken Juanma er tilbake på benken etter skade. West Ham har for øvrig en norsk kjenning i 20-årige Martin Samuelsen med fra start.