Alex Manninger legger hanskene på hylla

Liverpools tredjekeeper bekrefter at han legger opp.

25. mai 2017 kl 12.56 Einar Kvande

Alex Manninger bekrefter at han gir seg som profesjonell fotballspiller når kontrakten hans med Liverpool løper ut i sommer.

Målvakten har hatt en lang keeperkarriere, og har spilt både i Premier League, La Liga, Serie A og Bundesliga. Han fikk også 34 landskamper for Østerrike.

Manninger vant The double med Arsenal i 1998 og Serie A med Juventus i 2012.

Sisteskansen kom til Liverpool fra Augsburg i fjor sommer, og skrev under på en korttidskontrakt. 39-åringen fikk ingen offisielle kamper for Anfield-klubben.

En gjennomtenkt avgjørelse

– Det stemmer at jeg har bestemt meg for å legge opp. Jeg har tenkt på det i et par måneder. Jeg har prøvd å lytte til kroppen min, og fant ut at nå var det nok, sier Manninger til Liverpoolfc.com.

Dette er en grundig gjennomtenkt avgjørelse, og nå føler jeg bare lettelse.Alex Manninger

– Jeg føler meg i fin form. Jeg avslutter på høyeste nivå, noe jeg aldri hadde drømt om. Jeg spilte for store klubber da jeg var på topp, og jeg har hatt en god opplevelse med staben, trenerne og spillerne her i Liverpool. Det har vært fantastisk.

– Jeg begynte å fundere på dette rundt juletider, så jeg har på en måte vært forberedt på denne dagen. Jeg har hatt noen småskader gjennom sesongen. Problemer med baksiden av leggen og håndleddet. På trening har jeg også fått noen tegn. Det var situasjoner der jeg tenkte at denne avslutningen hadde jeg reddet for fem år siden.

– Dersom jeg hadde ønsket å fortsette, hadde det neppe blitt her i Liverpool. Jeg måtte kanskje ha spilt på et lavere nivå, i et annet land, så jeg tenkte at det var bedre å avslutte i en av de beste klubbene i verden.

– Dette er en grundig gjennomtenkt avgjørelse, og nå føler jeg bare lettelse.

Reiser hjem til Østerrike

Manninger reiser nå hjem til Østerrike, men sier han kommer til å følge Liverpool tett.

– Jeg har fått mange venner her, og møtt store spillere som jeg er sikker på vil vinne trofeer for Liverpool. Det er jeg overbevist om, avslutter mannen som fyller 40 år i juni.

Brakk et ben i armen

Manninger ville ha fått spilletid mot Sydney FC i går, men var uheldig som fikk et brudd i et ben i armen på trening for noen uker siden, og måtte operere inn en metallplate. Det melder Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]