– Alt ble snudd på hodet over natta

Dejan Lovren snakker om flukten som barn i ny dokumentar.

7. feb 2017 kl 18.53 Arve Vassbotten

Liverpool har uten tvil gått gjennom en tøff periode i starten av 2017, og den dårligste ligastarten siden 1954.

Det hersker krisestemning rundt klubben før møte med Tottenham på lørdag. Dejan Lovren skal gjennom en scan tirsdag, som kan avgjøre om han blir klar til helga.

Men uavhengig av Liverpools beskjedne poengfangst og et sårt kne, har Lovren stått overfor langt tøffere ting i livet enn det som nå skjer i Liverpool.

Flyktet til Tyskland

Onsdag har LFCTV premiere på dokumentaren «Lovren: My Life as a Refugee», der den tøffe 27-åringen snakker åpent om sin turbulente tid som barn. Da krigen kom til byen Kraljeva Sutjeska i Bosnia i 1992, måtte Lovren og familien flykte.

– Jeg skulle ønske jeg kunne forklare alt som skjedde. Man hører så mange historier, men ingen vet den fulle sannheten. Det skjedde bare. Alt ble snudd på hodet over natta, krig mellom alle, mellom tre ulike kulturer. Folk bare forandret seg, sier Dejan Lovren i dokumentaren.

– Jeg husker bare når sirenene gikk på. Jeg var så redd fordi jeg trodde det kom bomber eller noe slikt. Jeg husker mamma tok meg med ned i kjelleren. Jeg vet ikke hvor lenge jeg hadde vært der, jeg tror det var til sirene stoppet. Etter det husker jeg mamma, min onkel og hans kone, kjørte til Tyskland, sier Lovren.

Liverpool-spilleren familien slo seg ned i München, men flyttet etter syv år til Kroatia.

Filmen har premiere på LFCTV klokka 23 onsdag 8. februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]