Bare et steg på veien

Jordan Henderson har høyere ambisjoner enn topp fire-plassering og kvalifisering til Champions League

23. mai 2017 kl 13.37 Einar Kvande

Jordan Henderson hungrer etter trofeer, akkurat som Adam Lallana og James Milner.

– Det ble en god avslutning på sesongen. Det var en prestasjon å komme inn blant topp fire, og det var definitivt et steg i riktig retning i utviklingen vår. Det var et steg fremover, og jeg føler vi er på riktig vei, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

– Samtidig er det klart at vi fortsatt har mye å forbedre, og vi ønsker ytterligere fremgang. Vi skal fortsette å vinne. Vi ønsker å vinne sølvtøy. Vi ønsker å bli så gode som mulig som lag. Dette er et steg fremover, men fremgangen er ikke over ennå, lover Liverpools kaptein.

Bare ett tap på de tolv siste kampene

Liverpool tapte bare en av sine siste 12 Premier League-kamper etter en svak periode i januar og februar.

– De siste ukene er det mange av spillerne som har slitt med småskader, men har måttet spille videre. De har vært fantastiske. De har vært strålende gjennom hele sesongen, uttaler mannen som ikke har kunnet spille de siste ukene grunnet en fotskade.

– Vi har hatt opp- og nedturer, men vi har holdt sammen som gruppe. Samholdet er godt, og forhåpentligvis vil det bidra til suksess i fremtiden. Dette har vært en god og tøff sesong. Vi gleder oss til å ta fatt på den neste.

– Vi har en sammensveiset gruppe. Kanskje den mest sammensveisede jeg har vært en del av. Det gir resultater ute på banen, da du kan se at alle kjemper for hverandre over hele banen. Det er strålende, og det er grunnlaget for suksessen vår.

Trekker frem laginnsatsen

– Det er slik vi ønsker det skal være i fremtiden også. Det skal ikke handle om individuelle spillere. Det handler om laget. Klarer vi å vise det i fremtiden, er jeg sikker på at vi vil ha en god fremtid.

Philippe Coutinho ble nok en gang kåret til Liverpools beste da Middlesbrough ble slått 3-0 på søndag, men Henderson mener det er flere som fortjener skryt.

– Phil var strålende igjen. Han har scoret noen fine mål de siste ukene. Frisparket hans var strålende. Men det var ikke bare han som var god. Du kan ikke bare plukke ut en eller to. Hele laget var strålende fra start til mål.

– Det kunne ha blitt en spennende kamp, men jeg følte vi hadde roen og troen på at vi skulle klare det, og til slutt ble det en veldig komfortabel seier.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]