– Nesten forpliktet til å komme inn blant topp fire

Roberto Firmino mener kampprogrammet er til Liverpools fordel framover.

27. feb 2017 kl 11.05 Einar Kvande

Brasilianeren er ikke spesielt glad for at Liverpool er slått ut av FA-cupen, og bare har 13 kamper igjen denne våren. Han kunne gjerne tenkt seg et tettere kamp-program.

– Jeg hadde gjerne spilt to eller tre kamper i uken om det var mulig, men det er nok best for laget at det går litt lenger tid mellom kampene, innrømmer Firmino til Liverpoolfc.com.

Målet er Champions League

– Selv er jeg veldig lei meg for at vi ikke er med i europacupene denne sesongen, og jeg ser virkelig frem til at vi forhåpentligvis blir med der igjen neste sesong, fortsetter han.

– Vi må jobbe enda hardere. Vi er nesten forpliktet til å komme inn blant topp fire nå som vi får så mye hvile mellom kampene. Det er hva vi vil forsøke å gjøre.

– Det er veldig viktig for laget og spillerne. Vi skal kjempe til siste slutt for å komme inn blant topp fire. Det er målet vårt nå. Vi skal kjempe frem til siste kamp for å nå det målet.

Spill i Champions League neste sesong henger høyt både for Firmino, hans lagkamerater, og ikke minst manager Jürgen Klopp.

– Det er utmerket å jobbe med Klopp. Han motiverer oss på en ny måte hver dag. Han gjør noe nytt på hver eneste treningsøkt. Han får også frem den indre motivasjonen hos oss, forteller mannen som har spilt flest kamper for Liverpool denne sesongen, med 30.

Firmino roser også sine lagkamerater i angrepsrekka, Philippe Coutinho og Sadio Mané, for godt samarbeid.

– De er utmerkede spillere. Jeg vet hva de kommer til å gjøre før de får ballen. Vi skal fortsette å gi alt ut sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]