Can klarer ikke å ignorere kritikken

Mye kritikk kom Emre Cans vei under Liverpools dårlige periode i januar. Tyskeren innrømmer at han blir påvirket av alle de negative kommentarene.

15. feb 2017 kl 08.38 Einar Kvande

Liverpool vant bare en av ti kamper før seieren over Tottenham på Anfield lørdag kveld, og ble slått ut av både ligacupen og FA-cupen i januar. Emre Can var en av de som fikk mye negativ omtale i forbindelse med Liverpools dårlige start på 2017.

– Det er ikke enkelt å ignorere hva folk sier, for det er naturlig å lese avisene og snakke med venner og folk i byen, forteller Can til Liverpool Echo.

– Folk ønsker selvsagt å snakke om fotball. Det er ikke lett å ignorere kritikken, men vi må bare prøve å gjøre det, for det er den beste måten å fokusere på de kommende kampene på.

– Det viktigste er at vi holder sammen. Når vi leverer varene står vi sammen, og vi må gjøre det samme når vi presterer dårlig.

Klopp oppfordrer til å tenke positivt

Can forteller at manager Jürgen Klopp har minnet sin tropp om hvilket potensial de besitter.

– Han er en veldig positiv fyr, som oppmuntrer oss og forsøker å få oss til å tenke positivt, slik at alle tror på det vi driver med og er optimistiske igjen.

– Vi har hatt flere møter, hvor han har forsøkt å motivere oss. Han understreker at vi ikke må glemme alle de gode kampene vi har spilt denne sesongen.

– Vi er på femteplass i ligaen, ett poeng bak fjerdeplassen. Det er ikke så dårlig i en sterk liga.

– Vi vet at ting raskt kan endre seg i fotball. Vi må stå sammen som et lag og se fremover, sier midtbanespilleren.

– Vi spilte så bra i første halvdel av sesongen at det var ingen som trodde at vi ville få en slik dårlig periode som vi har hatt. Jeg tror vi kan lære mye av den siste måneden, og komme tilbake sterkere.

– Målet har hele tiden vært å komme blant de fire beste i Premier League, da vi ønsker å være med i Champions League neste år. Når du spiller for Liverpool, er alltid målet å komme med i Champions League.

Foretrekker å spille kamper

Liverpool skal ikke spille kamp før mot Leicester mandag om halvannen uke. Jürgen Klopp og hans menn setter nå kursen mot La Manga, og en fem dagers treningsleir der.

– Det blir litt annerledes enn vi har vært vant med i det siste, for nå får vi bedre tid til å trene. Jeg er sikker på at vi vil benytte tiden godt, og jobbe med flere ting vi ønsker å forbedre.

– Som spiller ønsker du heller å spille kamper. Trening er vel og bra, men jeg foretrekker alltid å spille kamper foran våre strålende supportere, som alltid støtter oss, avslutter Emre Can.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]