Carragher klandrer Klopp

Liverpool-legenden Jamie Carragher mener at Jürgen Klopp må ta all skyld for den tannløse forestillingen mot Leicester.

28. feb 2017 kl 09.59 Einar Kvande

Lucas Leiva, som nok en gang var vikar for Dejan Lovren i midtforsvaret, fikk store problemer mot en tent Jamie Vardy, da Liverpool tapte 3-1 på King Power Stadium. Carragher mener imidlertid at det var Klopps taktikk og laguttak som førte til at brasilianeren fikk trøbbel.

– Jeg mener at Klopp har alt for stor tro på enkelte spillere, sa Carragher under Monday Night Football på Sky Sports.

– Han må gjøre endringer i sommer. Jeg sier ikke at kveldens tap er en god ting, men det forsterker inntrykket av at forandringer må gjøres.

– Jeg elsker James Milner, men han er ikke en venstreback.

– Jeg legger ikke skylden på ham. Han burde ikke spille der. Det er som å sette meg på høyrevingen og si «hvorfor løper du ikke fra backen?». Jeg klarer ikke det. Det er ikke mulig for meg. Og det er ikke mulig for Lucas å holde følge med Vardy i en spurt, når laget har flyttet fremover og forsvarsrekka står på midtstreken.

– Lucas ble satt i en posisjon der han ble fullstendig avslørt. Han bør ikke få skylden for det. Skylden bør Jürgen Klopp få, som satte ham i en slik posisjon.

– Everton kan passere oss på tabellen

Carragher fikk spørsmål om Liverpool nå kommer til å gå glipp av Champions League-spill neste sesong.

– Jeg er mer bekymret for at Everton skal ta oss igjen for øyeblikket! Men ja, selvsagt frykter jeg det.

Liverpool har nå sluppet inn 33 mål, noe som er mer enn noen annet lag blant topp åtte i Premier League.

– Liverpool slipper inn 50 mål for sesongen, og er i ferd med å gjøre det igjen. Klopp har ikke fått fikset på det. Det er bekymringsfullt, mener Carragher.

– Liverpool er blant de lagene som har scoret mest denne sesongen, men de kan ikke gjøre det Manchester United gjorde i sommer da de ikke var fornøyd med stallen – nemlig å hente inn en verdensklassespiss som Ibrahimovic og sette ny overgangsrekord for å få fatt i Pogba. Spillere som forandrer kamper.

Du har ikke sjanse til å vinne noe når du slipper inn så mange mål. Det er umulig.Jamie Carragher

– Alexis Sanchez hadde valget mellom Liverpool og Arsenal, og valgte Arsenal.

– Da jeg spilte var ikke laget i nærheten av så underholdende å se på som dagens lag, men vi var vanskelige å slå, og hadde en god defensiv statistikk.

– Vi kunne ikke matche de andre klubbene finansielt, når det kom til å hente toppspillere, så vi bestemte oss for å gjøre det på en annen måte.

– Du har ikke sjanse til å vinne noe når du slipper inn så mange mål. Det er umulig.

Ingen plan B

Carragher er også bekymret for at Liverpool ikke har noen plan B.

TAKTISK BOMMERT
TAKTISK BOMMERT  Jamie Carragher mener det var en taktisk bommert av Klopp å sette linja høyt mot Leicester, når han valgte å spille med Lucas i midtforsvaret.

– En annen kjepphest jeg rir er at Liverpool alltid spiller på samme måte. Hvorfor kan ikke Liverpool dra til Leicester og fokusere på hvordan Leicester ønsker å spille mot oss? Hvorfor kan de ikke bare la Morgan og Huth ha ballen, og så utnytte Mané og hans hurtighet?

– I stedet står Liverpool med to midtstoppere på midtstreken når Leicester kontrer. Andre Gray gjorde det samme for Burnley, Niasse gjorde det for Hull, og det var det samme igjen med Jamie Vardy i denne kampen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke blir tatt grep og endret på. Det er ingen forskjell på taktikken fra kamp til kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]