– Champions League er ingen trøstepremie

Jan Mølby mener Liverpool er bedre enn Man Utd og Arsenal, og tror Wengers krise bare blir større framover.

17. feb 2017 kl 08.30 Arve Vassbotten

Med 13 kamper igjen av sesongen, gir Jan Mölby sin dom over sesongen så langt for Liverpools del.

«Noen vil si at fordi Liverpool var på toppen av tabellen i november, vil trøstepremien å havne blant topp fire være en skuffelse. La meg fortelle dere at det ikke vil være det», skriver han i sin spalte i Liverpool Echo.

Bedre enn Arsenal og Man Utd

«I starten av sesongen var å kvalifisere seg for Champions League det eneste målet, og å oppnå det vil være en god sesong. Det kommer til å bli vanskelig, det vet vi alle. Man har Chelsea langt der framme alene, men etter dem er det fem lag som kjemper om tre plasser. Alle kan ende som nummer to, alle kan ende som nummer seks. Så tett er det».

«Men når det er sagt, vil det være en skuffelse om vi ikke ender sesongen i topp fire. Vi er bedre enn Manchester United, vi er bedre enn Arsenal», mener Mölby.

Arsenal den nye kriseklubben

Dansken mener Liverpools kampprogram framover bør tilsi at Jürgen Klopps gutter kan klare oppgaven. Spesielt siden alle de andre lagene, bortsett fra Chelsea, har europacup å hanskes med også.

«Okay, Arsenal har bare 90 minutter igjen av Champions League, men Bayern München-knusingen har skapt en ny stemning i klubben. De må dra til Anfield tre dager før returkampen, og det er til vår fordel.»

Han mener det som skjer med Arsenal tar presset av Liverpool-spillerne.

«Husker dere da de var kriseklubben på baksiden? Det er godt å se at det er et annet lag nå. Det påvirker deg selvsagt som spiller, om du blir snakket om av feil grunner. Presset er borte fra Liverpool, mens situasjonen med Arsenal går videre, og det kan bli en veldig dårlig tid for dem.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]