– Det ble tøft igjen

Det var konklusjonen til Jürgen Klopp etter 1-0 seier i omkampen mot League Two-klubben Plymouth Argyle.

19. jan 2017 kl 08.52 Einar Kvande

Klopp sa seg fornøyd med avansement til fjerde runde, hvor Wolverhampton er motstander på Anfield lørdag 28. januar.

– Det ble en tøff kamp igjen. Vi startet bedre i denne kampen enn vi gjorde på Anfield. Vi kom på bedre løp, slik at vi kunne komme oss bak linja deres når vi vant andreballene. Jeg synes vi burde hatt et straffespark i situasjonen med Daniel Sturridge. Jeg syntes det var en ganske klar straffe, men dommeren blåste ikke, uttalte Jürgen Klopp til pressen etter at avansementet var sikret.

– Vi stilte med flere unge spillere. En av utfordringene de hadde var at de spilte på TV mot et fjerdedivisjonslag, og alle tror du er tre eller fire klasser bedre enn dem. Da er det viktig at du ikke begynner å føle at det er flaut å tape taklinger og slike ting. Jeg la merke til at de virkelig følte på dette i første omgang, når det skjedde med dem.

– I pausen kunne vi gjøre noe med dette, slik at vi kom tilbake og kontrollerte kampen. Det ble selvsagt slått noen lange baller, og Plymouth gjorde det veldig bra. Vi forsvarte ikke førsteballen spesielt bra, og vi slet litt i forsvarsrekka med dette. De fikk et par sjanser, og vi fikk 2-3 vanskelige situasjoner å håndtere. Jeg hørte at den største sjansen var offside.

– Vi skapte flere sjanser, og hadde også straffesparket, så 2-0 eller 3-0 ville ha vært helt greit, og ville for meg vært det perfekte resultatet. Men 1-0 er også bra. Det er helt greit, konkluderte Klopp.

– Jeg kan ikke benytte de samme spillerne i alle kampene

Klopp forklarte også denne gangen at han tok ut det laget han kunne ta ut.

– Det er det jeg alltid gjør. Det er bare dere som vurderer om de er sterkere eller svakere. Jeg gjør ikke dette. Det handler om hvem som er tilgjengelige. Når jeg har alle tilgjengelige, da kan jeg kanskje avgjøre om et lag er sterkere eller svakere. Men dersom de ikke er tilgjengelige, og vi må ta situasjonen vår i ligaen i betraktning, hvor vi spiller lørdag, deretter onsdag, så lørdag, så tirsdag. Jeg ville vært en idiot om jeg benyttet de samme spillerne i alle kampene. Så jeg gjør ikke det. Så dette var laget i denne kampen. Vi får se hvem vi kan benytte på lørdag.

Philippe Coutinho startet sin første kamp siden november, og fikk 65 minutter på banen.

– Han var god. Jeg er glad. Det var viktig for oss. Jeg syntes 60-65 minutter var perfekt intensitet for ham i dag. Det var bra for ham, og bra for oss.

Roser Ojo for et godt innhopp

Som nevnt spilte Liverpool nok en gang med et veldig ungt lag mot League Two-klubben, og Klopp var totalt sett godt fornøyd med innsatsen deres.

– Jeg så flere veldig bra ting, men de må fortsatt lære. Vi er ikke her for å hylle hver enkelt av våre unge spillere. Jeg forventer såpass av dem. Det er grunnen til at de får spille.

– De må tåle kritikk. Jeg bryr meg ikke om hva dere sier, men det er viktig at de lytter til det vi har å si.

– I denne kampen likte jeg for eksempel responsen til Ojo. Mange forventet kanskje at han skulle starte, men jeg var ikke spesielt godt fornøyd med et par ting han gjorde i den forrige kamp. Denne gangen hadde han stor innvirkning på kampen når han kom inn, med sin hurtighet og skarphet. Han er en vidunderlig spiller, men dersom han ikke er skarp, har han ingenting.

– Jeg er fornøyd med de unge spillernes potensial, og vi vil gjøre alt vi kan for at det skal vokse. Men de har en stor jobb å gjøre.

Klopp synes Plymouth gjorde en hederlig innsats i begge kampene.

– I denne kampen var det 10-15 minutter hvor de var virkelig presterte over evne. Vi måtte virkelig forsvare oss i den perioden. Dette er kanskje ikke det mest spennende i fotball, men i slike situasjoner må du være tålmodig. Plymouth gjorde det veldig bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]