Dette er Dominic Solanke

Liverpools nye signering er en allsidig spiss med stor erfaring fra Englands aldersbestemte landslag, og har spilt i nederlandsk toppdivisjon.

30. mai 2017 kl 15.38 Torbjørn Flatin

Fullt navn: Dominic Ayodele Solanke-Mitchell
Født: 14. september 1997, i Basingstoke England

Dominic Solanke har nigeriansk far og engelsk mor. Han kan følgelig representere begge nasjonene, men 48 landskamper totalt fra England U16 til England U21 vil antyde at han kommer til å fortsette med de tre løvene på brystet. På disse kampene har han scoret 24 mål.

Den slanke og høyreiste spissen ble matchvinner med to sene scoringer da Chelsea vant 7-6 sammenlagt mot Fulham i finalen i den engelske juniorcupen i 2014. Da var Solanke 16 år gammel.

Sesongen 2014-15 var han på benken for Chelsea i Premier League, og debuterte på førstelaget mot Maribor i Champions League. Totalt scoret han den sesongen 41 mål, inkludert det å være toppscorer i UEFA Youth League med 12 mål på ni kamper og også hadde hattrick i en 4-3 seier mot Liverpool U21.

I 2015-16 var Dominic utlånt til Vitesse og nederlandsk toppdivisjon og scoret sju mål på 25 kamper.

I 2016-17 fikk Solanke en kamp på benken til Chelsea, mot Bristol Rovers i ligacupen. Han vegret seg for å skrive under en ny kontrakt, som medførte at han var fri agent etter denne sesongen.

Han er blitt kåret til «England Youth Player of the Year 2014» og Chelsea Academy Player of the Year 2014-15». Han var toppscorer i EM for U17 i 2014.

I sommer fikk 19-åringen prisen som turneringens beste spiller da England vant U20-VM i Sør-Korea.

Spilleren Dominic Solanke

Solanke er en atletisk og allsidig angriper som kan spille i midten lengst fremme, men også på siden og bak en spiss.

Han er imidlertid ikke minst en målscorer som er naturlig høyrefotet, men scorer mange mål med venstre og også kan avslutte på hodet.

Tore André Flo, som har vært trener i ungdomsakademiet til Chelsea, sier at Solanke «arbeider virkelig hardt», har «veldig god fysikk» og «en herlig touch». Han sier han at det som imponerer ham aller mest er hvordan han kan komme ut av trange situasjoner med ballen, noe ikke minst han burde vite det meste om.

Overgangen

Ute av kontrakt vil kompensasjon bli bestemt av et panel, hvor faktorer som erfaring, statusen til klubbene involvert i overgangen, og hvorvidt det er andre klubber som er interessert.

Ifølge engelsk presse krever Chelsea opp mot £10M, mens Liverpool har tro på at beløpet blir nærmere £3M.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]