Er i samtaler med Can om en ny kontrakt

Jürgen Klopp bekreftet i dag at det pågår samtaler med Emre Can om en ny kontrakt.

5. mai 2017 kl 14.32 Einar Kvande

Liverpool-manageren var i det humoristiske hjørnet i dag, og begynte å spøke med Cans saksespark mot Watford da han fikk spørsmål om tyskerens kontraktsituasjon. Can har som kjent bare ett år igjen av sin Liverpool-kontrakt til sommeren.

– Emre har sett scoringen om igjen 250 ganger på ipaden sin. Han er blitt mye bedre på saksespark enn han var tidligere. Det er på det området han har forbedret seg mest, gliste Klopp.

– Etter saksesparket ønsker trolig alle at han skal bli i klubben, sa Klopp.

– Vi har en spiller som scoret et fantastisk mål, som vi kan snakke om hele uken. Hvilket mål var ikke dette saksesparket. Det var så viktig, og så fortjent.

Fantastiske holdninger

– Emre er en gutt som jobber veldig hardt. Han har aldri gjort noe annet. Han har alltid hatt fantastiske holdninger. Det er hva jeg liker best ved ham. Men nå planlegger vi at han skal gjøre et enklere mål i neste kamp. Det virker fornuftig.

– Mot Crystal Palace hadde han en stor sjanse. Det var et av de beste angrepene vi hadde i den kampen, med godt pasningsspill av Milner og Coutinho, men så traff Emre ballen litt med hælen i stedet for med vristen, så det ble ikke noen skikkelig sjanse. Men det kunne ha blitt en stor sjanse. Slik er fotballen.

– Hans prestasjoner er blitt mer stabile. Vi har snakket om hvorfor. Grunnen er at han er blitt kvitt smertene i baksiden av leggen, så nå kan han kanskje trene uten smerter i flere uker og måneder fremover. Det ville vært til hjelp for enhver spiller, og er til stor hjelp for ham. Slik er situasjonen.

– I forrige uke kunne jeg snakke om en ny kontrakt for Dejan Lovren. Etter kampen mot Watford ønsker alle å høre at Emre har fått en ny kontrakt. Etter Palace-kampen ønsket alle å sende ham bort.

Liker Can veldig godt

– Jeg tror ikke det er noen hemmelighet at jeg liker Emre veldig godt. Han liker klubben, og det er en helt normal situasjon.

– Vi er i samtaler, og det er absolutt ikke noe press på dette. Alt er bra. Det er to parter med stor respekt for hverandre.

– Dersom vi klarer å beholde gode spillere, er det fornuftig med tanke på utviklingen, og han er en av disse gode spillerne. Jeg er ganske optimistisk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]