Monday Night Football:– Fantastisk å se Mané tilbake

Jamie Carragher mener Tottenham var sløve i duellspillet, og manglet intensitet mot Liverpool. Det utnyttet Sadio Mané seg grovt av.

14. feb 2017 kl 10.10 Arve Vassbotten

I Monday Night Football på Sky sports var Jamie Carragher og Gary Neville mer opptatt av hvor dårlig Tottenham gjorde det, enn hvor godt Liverpool spilte, da de analyserte kampen mandag kveld.

Spesielt ble det satt fokus på hvor mye dueller Liverpool vant på midtbanen, og den uvante mangelen på intensiteten i Tottenhams lag.

Vant dueller på begge målene

– Jeg kunne ikke tro det jeg så. Tenk på hva som sto på spill, også klarte de ikke sette fart fra start, sier Carragher i sin analyse om London-klubben.

Begge Liverpools mål starter med situasjoner der Liverpool er mer aggressive i duellene. På det første vinner Liverpool to dueller på rad på midtbanen, og på det andre målet roter Erik Dier bort ballen i duell med Sadio Mané.

– Man må se på motstanderen, når man møter et hardpressende lag må man bare headet ballen unna, men isteden tar han den ned og kommer i problemer, sier Carragher om Dier, når Mané satte inn sitt andre mål for dagen.

– Det har vært mye snakk om han de siste ukene, og det var fantastisk å se Mané tilbake. All mulig ros til han for det rommet han klarer å skape og løpene han gjør, sier Carragher.

Spurs sliter borte

Han understreker imidlertid at Liverpool fikk det ekstra enkelt fordi Tottenham-spillerne «jogget rundt» på Anfield.

Konklusjonen fra Carragher og Neville er at Tottenham har et borteproblem i storkamper etter at Muricio Pochettino kom til klubben.

Mens Liverpool har 5 seire, 5 uavgjort og fire tap og totalt 20 poeng borte mot topp 6-lagene siden Pochettino ble ansatt i Spurs i august 2014, har Tottenham bare 9 poeng, med bare én seier, seks uavgjort og åtte tap! Generelt har de, i motsetning til Liverpool, slitt i storkampene.

SLITER MOT TOPPLAGENE:
SLITER MOT TOPPLAGENE:  Muricio Pochettino har slitt i møte med topplagene borte etter at han tok over Tottenham.

– Man har sett det for ofte med Spurs, de feiler i de store kampene. Er det en mental ting? Hvis ikke de klarer å vinne store kamper, vil de ikke vinne noe, sier Carragher.

En annen oversikt i programmet viser at Tottenham har det yngste laget av topplagene når man ser på startoppstillingene denne sesongen. Spurs-spillerne har i snitt vært 25 år og 264 dager, mens Liverpool har den nest yngste gjennomsnittsalderen med 26 år og 159 dager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]