SKEPTISK:  Joel Matip forteller at han var skeptisk da det tikket inn en tekstmelding fra Jürgen Klopp.

Ferdig med landslaget

Joel Matip er ikke bitter for å ha gått glipp av landets AFCON-triumf - og spiller ikke for Kamerun igjen.

I januar gikk Kamerun hele veien og vant Afrikamesterskapet. Det var uten Joel Matip, som ikke ønsket å være med. Han er ikke lei seg for å ha gått glipp av det.

– Det er ferdig nå, og jeg ser heller fremover, sier midtstopperen som mistet fem kamper i januar på grunn av en konflikt mellom Liverpool, det kamerunske fotballforbundet og FIFA. 

– Jeg ville bare bli her og spille. Det var ikke lett, for jeg forsto ikke hva som foregikk. Nå er problemet utav verden, og jeg kan konsentrere meg om Liverpool, sier han i intervjuet med Dominic King i Daily Mail.

Men han angrer ikke på at han ikke spilte for laget i mesterskapet i Gabon.

– Nei. Jeg visste at de kunne vinne, og jeg var fornøyd (med valget). Kamerun er en stor fotballnasjon, og jeg er glad på deres vegne fordi de siste årene har ikke vært enkle, og de kom seg tilbake på topp. 

Han vil ikke spille for Kamerun igjen.

– Nei - det er Afrika, og du kan aldri sammenligne det med hva som skjer i Europa. Jeg har aldri selv sammenlignet det. Jeg snakker ikke om hotellene, eller perfekte baner - det er ikke at jeg har spesielle krav, men det hadde vært fint om folk tenkte at det viktigste var å vinne og oppnå noe. At ikke folk bare tenkte på hva som var best for seg selv.

- Jeg vil konsentrere meg om Liverpool - det er over. 

TØFFE DUELLER:  Joel Matip trives med tøffe utfordringer i Premier League.

Fjerdeplass er ikke nok

Liverpools målsetning for sesongen er å komme seg til Champions League neste sesong, men Joel Matip sikter høyere enn topp fire.

– Nei, det er ikke nok. Vi ønsker å oppnå noe her. Det handler ikke om å bare spille litt bedre. Kanskje trenger vi litt tid, men vi er på god vei. Dersom vi spiller bra kan vi kanskje sikte høyere og høyere. Det er mye bedre å vinne troféer, men per i dag så er det bedre å komme seg til Champions League enn ingenting. Jeg føler vi er på et godt sted. Vi er fokuserte, sier 25-åringen.

På motsatt banehalvdel på søndag står en spiller Matip kjenner godt. Leroy Sane har blomstret etter nyttår, og er en av de største truslene for Manchester City. Matip og Sane spilte sammen i Schalke 04. De har ikke hatt kontakt før kampen.

– Alle ønsker å vinne denne kampen. Jeg vil ikke bare vinne mot Leroy. Jeg trenger ingen ekstra motivasjon. Jeg er glad for at ting går bra for ham, men på søndag håper jeg at det går dårlig. Jeg vil vinne mot City.

Tøffe utfordringer

Dejan Lovren ser ut til å komme inn igjen på laget mot Manchester City. Med Lovren og Matip fra start har ikke Liverpool tapt denne sesongen. Skadeproblemer og tullet med Afrikamesterskapet har gjort at Klopp kun har fått brukt sitt foretrukne midtstopperpar i 10 kamper fra start. 

Nå ser Matip frem til en ny utfordring.

– For noen uker siden møtte jeg Diego Costa. Før det var det Zlatan Ibrahimovic, og nå er det Sergio Aguero. Hver uke møter du lag av topp kvalitet. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste.

I KAMP:  Joel Matip, her i duell med Zlatan Ibrahimovic.

Var skeptisk

Den høyreiste stopperen kom til Liverpool som Bosman-spiller forrige sommer. Han innrømmer at han var skeptisk da den første tekstmeldingen kom fra Jürgen Klopp, som tidligere ledet Schalke-rivalen Borussia Dortmund.

– Jeg tenkte «hmmm…». Det var spesielt. Bare da muligheten om å komme til Liverpool dukket opp hadde jeg personlig kontakt med ham. Før det var det bare på banen hvor vi skrek til hverandre.

Del

Joel Matip

23.09.2017 09:43

Kan ha stopperduo tilbake

Joel Matip og Dejan Lovren deltok begge på fredagens trening.

22.09.2017 10:10

– Jeg tror på spillestilen vår

Joel Matip om tiden i Liverpool så langt, og de defensive utfordringene.

20.09.2017 16:43

Stopperduo manglet

Duoen som blir betraktet som Liverpools førstevalg på stopperplass manglet da Jürgen Klopps mannskap trente på Melwood i dag.

Siste Til vår nyhetsoversikt
25.09.2017 kl 21:41

Fryder seg over å ha «Fantastic Four» tilgjengelig for første gang

Jürgen Klopp antyder at Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané og Coutinho kan starte sammen tirsdag.

+
25.09.2017 kl 18:50

Klopp irritert under bisarr pressekonferanse

Begeret rant over for Klopp da han ble spurt om han var forelsket i noen av spillerne sine.

+
25.09.2017 kl 15:51

Starter i Moskva

Det bekrefter Jürgen Klopp, og hinter til at Sadio Mané og Trent Alexander-Arnold starter.

+
25.09.2017 kl 15:43

– Promes er en veldig god spiller

Manageren ble spurt om linken til den nederlandske vingen, og Loris Karius svarte på spørsmål om defensive problemer.

+