– Firmino er en spiller på toppnivå

Steven Gerrard lot seg imponere av Firmino på nært hold.

25. mai 2017 kl 20.14 Marius Rabben

Duoen spilte én omgang sammen da rødtrøyene slo Sydney FC i en oppvisningskamp i Australia onsdag. Roberto Firmino både scoret og slo en målgivende pasning i 3–0-seieren.

– Å spille med spesielt Firmino var en fornøyelse, forteller Gerrard til Liverpool Echo.

– På toppnivå

– Jeg ville gjerne spilt sammen med ham i et par år. Han er en veldig intelligent spiller, skryter den kommende U18-manageren.

Gerrard forklarer at Firmino er en spiller som er på «samme bølgelengde» som lagkompisene, og leser spillet bra. Derfor er det en fryd å være på samme ellever som brasilianeren.

– Han er absolutt på toppnivå, legger klubblegenden til.

Tilbake i den røde trøya viste Gerrard flere glimt av storheten sin foran 72 000 supportere på mektige AMZ Stadium. Pasningene, noen lekre taklinger og kombinasjonsspillet fikk også Jürgen Klopp til å skryte av mannen som fyller 37 år kommende tirsdag.

– Fantastisk å være med

Selv er Gerrard storfornøyd med å ha representert Liverpool på banen igjen.

– Jeg elsket hvert sekund av det. Hver gang du får muligheten til å ta på deg den røde trøya, sier du aldri nei.

– Dette var åpenbart litt spesielt, ved å komme ut hit for å gi litt tilbake til vår utrolige fanskare. Å spille for Jürgen og være med laget var fantastisk, sier scouseren.

Selv om det ikke sto noe på spill i Sydney, holdt ikke Gerrard tilbake noe.

– Det er ingenting som er en vennskapskamp når du har på deg Liverpool-drakta. Jeg er den samme, uansett hva slags type kamp det er; jeg gir alt jeg har og gjør mitt beste.

– Alle spillerne var profesjonelle. De kommer fra en veldig lang sesong, og kunne enkelt vært avskrudd, men med en manager som er så krevende som Jürgen, var det ingen muligheter for at det ville skje.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]