Firmino og Coutinho med stø kurs mot gruppeseier

Med 4-1 seier i nattens kamp borte mot Uruguay har Brasil tatt et solid grep om topplassen i den søramerikanske kvalifiseringen.

24. mar 2017 kl 01.57 Torbjørn Flatin

I en ikke alt for sjanserik kamp var Brasil effektive og sikret seg 4-1 seier mot rivalen Uruguay, da Paulinho (3) og Neymar snudde ledelse til hjemmelaget etter straffespark fra Cavani.

Firmino og Coutinho hadde nær skapt et åpningsmål etter tre minutter da Coutinho sendte ballen inn i feltet, men ei lita tue synes å gjøre nok til at Firmino ikke fikk støveltuppen på ballen rett foran mål.

For øvrig var ikke Liverpools representanter særlig mye involvert, inntil 52. minutt. Da spilte Philippe fram til Roberto, som rundet tidligere Liverpool-stopper Sebastian Coates og skjøt hardt et skudd fra 16 meter som keeper måtte gi retur på og ga Paulinho muligheten til å score sitt andre mål. Neymar gjorde 3-1 med en delikat lobb etter at Coates ikke fikk tak på stjernespissen etter et langt fremspill.

Philippe Coutinho ble byttet ut etter 86 minutter og Roberto Firmino var på banen i Montevideo tre minutter lenger, tilsynelatende uten noen problemer.

Etter at Liverpool-spillerne hadde forlatt gresset fullførte Paulinho sitt hattrick og fastsatte resultatet til 4-1 for Brasil.

Brassene leder nå kvalifiseringen med sju poeng foran neste lag, som fortsatt er Uruguay.