Firmino uten førerkort i minst ni måneder

Roberto Firmino har fått inndratt førerkortet og må betale en bot etter å ha blitt tatt i en promillekontroll.

1. feb 2017 kl 15.55 Torbjørn Flatin og Marius Rabben

Det var i morgentimene på julaften at Roberto Firmino ble stoppet i Liverpool sentrum, etter en kort stund å ha kjørt på feil side av veien.

Firmino hadde overnattet med familien på hotell fordi det hadde vært innbrudd i huset deres.

I dagens rettsak erkjente dommeren at det kunne være vanskelig å vite hvor en skulle kjøre rett ved busstasjon i sentrum. Det medførte uansett en promilletest, hvor Firmino var litt over den lovlige grensen.

Disiplinert av klubben

Dommeren aksepterte at det var formildende omstendigheter i saken, men at herr Firmino fortsatt stod til ansvar for å ha kjørt bil med for høy promille. 25-åringen erklærte seg skyldig i retten.

Dommeren besluttet å inndra førerkortet for ett år, med mulighet til reduksjon til ni måneder dersom tiltalte gjennomførte et kurs om promillekjøring. Firmino fikk også en bot på 20 000 pund.

«Spilleren er disiplinert av klubben for sine handlinger, og er blitt påminnet sitt ansvar for nå- og fremtiden», heter det i en pressemelding fra Liverpool FC.

Klubben går ikke nærmere inn på konsekvenser internt, men bekrefter at saken ikke vil påvirke tilgjengeligheten hans til de kommende kampene.

«Klubben anser dette som en isolert hendelse, og et sjeldent feiltrinn av vurdering og profesjonalitet. Vi skal jobbe videre med spilleren for å lære ham mer om farene som er spesifikt assosiert med promillekjøring.»

Via en pressemelding uttaler Firmino følgende etter dommen:

«Jeg beklager overfor klubben, manageren, mine lagkamerater og supporterne for å ha satt meg selv i denne situasjonen. Det jeg har gjort, er galt og setter et dårlig eksempel. Jeg lover alle i LFC-familien at jeg lærer av denne feilen, lærer av denne erfaringen, og ikke gjentar det i fremtiden.»

Har du innspill til journalisten?