Flere handikapplasser neste sesong

Omkring tusen seter på Anfield skal flyttes for å øke antall handikapplasser i sommer.

20. feb 2017 kl 13.12 Marius Rabben

Liverpool FC har mandag sendt inn planene til bystyret om å øke antall plasser for rullestolbrukere på Anfield fra 195 til mer enn 250, opplyser Liverpool Echo.

Da kapasiteten ble økt fra 45 000 til 54 000 ved utbyggingen av Main Stand, forpliktet det klubben til å øke antall handikapplasser innen august 2017 for å innfri Premier Leagues offisielle krav.

I samarbeid med Liverpool Disabled Supporters Association og supporterkomitéen har klubben nå planlagt å forbedre utsikten og gjøre det enklere for funksjonshemmede å forflytte seg rundt på stadion, i tillegg til flere antall plasser, også blant bortefansen.

Flere seter på The Kop

For å skape rom til nye handikapplasser vil The Kop blant annet bli utvidet med rundt 470 seter fra andre deler av stadion, skriver lokalavisen.

Andrew Parkinson, operasjonsdirektør i klubben, forteller at Liverpool har hatt mange samtaler med funksjonshemmede fans for å gjøre Anfield-opplevelsen bedre.

– I løpet av de fem siste årene har vi hatt stor fremgang i prosessen ved å samarbeide med våre funksjonshemmede supportere, ved å lytte til og forstå hvilke områder de synes er viktige som trenger forbedringer, sier han.

Arbeidet, som også inkluderer en ny heis på utsiden av Centenary Stand, skal finne sted i sommer, slik at det blir klart til neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]