Før kamp i motstanderleiren:Fornyet håp med ny manager

Hull ligger nest sist og har solgt toppscoreren, men supporterleiren har fortsatt tro på et resultat mot Liverpool.

2. feb 2017 kl 21.39 Arve Corneliussen

– Marco Silva er den eneste grunnen til det som finnes av håp og optimisme i klubben. På veldig kort tid fremstår laget helt annerledes, selv om vi har en utrolig veik stall, sier Torgeir Værnesbranden, som daglig oppdaterer nyheter fra Twitter-kontoen Hull City Norway.

Silva tok over Mike Phelans jobb som Hull-manager i starten av januar. På syv kamper har han vunnet tre, tapt tre, og spilt uavgjort én gang. I ligaen har han bare ledet laget i tre kamper, hvor han har ett av hvert resultat.

Tidligere har den 39 år gamle portugiseren vært manager for Estoril, Sporting og Olympiakos.

– Mike Phelan var en manager av den gamle skolen. Gjennom spillerintervjuene forstår du at mange ting har endret seg etter Silva kom inn. Det er høyere intensitet på trening, mer fokus på taktikk, og spillerne skal tenke når de er på banen, istedenfor å bare kjøre på, forklarer Værnesbranden.

Kontinental stil

Ifølge Hull-supporteren har Silva innført en mer teknisk spillestil enn Phelan stod for. For eksempel hadde Hull 47 prosent ballbesittelse i 2-0-tapet borte mot Chelsea, og 53 prosent i semifinalen i ligacupen hjemme mot Manchester United, viser statistikk fra Whoscored.com.

– Han vil ha mer ballbesittelse, i tillegg til høyere press. Typisk det man ser på kontinentet. Jeg er ikke i tvil om at han kommer til å prøve på det samme mot Liverpool, selv om det er en vanskelig kamp, sier Værnesbranden.

SOLGT:
SOLGT:  Robert Snodgrass debuterte for West Ham mot Manchester City. For Hull scoret han sju mål og hadde tre målgivende i ligaen, og var med det både toppscorer og assistkonge. Nestemann på toppscorerlisten er midtstopper Michael Dawson.

Etter 36 minutter ledet Liverpool 3-0 da Hull gjestet Anfield i høst, og vant til slutt 5-1. Hull-supporteren tror ikke det blir en lignende kamp denne gangen.

– Vi har klart oss bra mot de store lagene i det siste, og jeg merker en snikende optimisme. Jeg tror mange av supporterne vil bli oppriktig skuffet om vi taper. Liverpool er et sterkere lag, men siden de har vært i dårlig form og vi har fått Silva inn, tror jeg vi har gode muligheter til å ta poeng.

– Hvis jeg skulle tippet, ville jeg satt på under 1,5 mål i denne kampen. Med litt stang inn og dommeravgjørelsene med oss, tror jeg vi kan vinne.

Solgte Snodgrass

Robert Snodgrass ble solgt til West Ham for £10M på tampen av overgangsvinduet, ifølge Sky Sports. Med sju mål og tre målgivende var han både toppscorer og assistkonge for tigrene.

Nå deler midtstopper Michael Dawson toppscorerstatusen med Abel Hernández. Begge har scoret tre mål. Assistkongene er nå midtstopperne Curtis Davies og Harry Maguire, begge med to målgivende.

– Snodgrass var lagets soleklart beste spiller, og har reddet utrolig mange poeng denne sesongen. Da er det fantastisk godt gjort å kvitte seg med han i januar-vinduet. Mange mener at det bare er eierne som prøver å melke klubben for penger før de selger den videre.

Jake Livermore, som hadde startet 20 kamper denne sesongen, ble solgt til West Bromwich. Fem spillere ble lånt inn, deriblant Lazar Markovic. I tillegg kjøpte de Evandro og Kamil Grosicki.

RAIDER:
RAIDER:  Harry Maguire dribler 1,2 ganger per kamp – mer enn noen annen midtstopper i Premier League, ifølge Whoscored.com. Denne sesongen har den 23 år gamle engelskmannen startet 12 ligakamper, slått to målgivende pasninger og fått tre gule kort.

– Livermore var også en av våre beste spillere. Hull har gått med overskudd denne sesongen, og det er spesielt for et lag i nedrykksstriden. Samtidig tror jeg ikke Snodgrass var perfekt for Silvas spillestil. Han er relativt treg, og Silva ønsker raske kanter. Det har han fått i Grosicki og Markovic.

Mot Liverpool kan ikke Lazar Markovic spille grunnet utlånsreglene. Spille kan Andrew Robertson, Harry Maguire og Tom Huddlestone, mennene Værnesbranden trekker frem som lagets beste spillere.

– Huddlestone er en av de beste pasningspillerne i landet, og har vært utrolig god etter managerbyttet. Robertson er et supertalent på venstreback, og Harry Maguire er en utrolig kul stopper. Han går på mange løp fremover hver eneste kamp. Mange eksperter har bitt seg merke i han i det siste.

Bare Middlesbrough har scoret færre enn Hulls 19 mål denne sesongen. Hull-supporteren innrømmer at laget har problemer offensivt.

– Der er det tynn suppe, medgir han.

Norsk bølge

Omar Elabdellaoui, Adama Diomane og Markus Henriksen spiller alle for Hull. Sistnevnte er langtidsskadet etter en duell med Paul Pogba, og Elabdellaoui ble nylig hentet fra Olympiakos. Diomande er den med mest spilletid, med sine 13 kamper fra start i ligaen.

– Det er ikke slik at Hull-fansen med en gang assosierer Norge med noe bra. Diomande har ikke levert. Han slet med spilletiden i Championship, og er rett og slett ikke god nok. Fansen har likevel holdt igjen kritikken mot ham, fordi han gir absolutt alt hver eneste kamp. Det settes pris på i arbeiderklassebyen Hull. Han har bare fått spille fordi troppen er tynn. I det siste har noen juniorer spilt foran ham, og det sier ganske mye.

– Elabdellaoui har spilt relativt bra, men er nok tenkt å være et andrevalg bak Elmohamady når han kommer tilbake fra Afrikamesterskapet. Henriksen har vært opp og ned, men var veldig god rett før han blir skadet. Derfor er det mange som forventer mye av han når han kommer tilbake.

Med fire poeng opp til Swansea på 17. plass, handler resten av sesongen om å ta igjen forspranget for tigrene.

– Hvis det går, er det ene og alene på grunn av Marco Silva. Det er så utrolig mye som har forandret seg i overgangsvinduet. Hvis jeg ser positivt på det, tror jeg vi har 50 prosent sjanse til å holde oss oppe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]