Jurgen Klopp:– Fortjener Champions League om vi vinner

Manageren mener det er vanskelig å si at det har vært en god sesong uten å sikre fjerdeplassen.

20. mai 2017 kl 00.01 Arve Corneliussen

– Det vil være vanskelig å si at denne sesongen fortsatt er bra dersom vi ikke kommer til Champions League i den posisjonen vi er i nå. Søndag er en stor mulighet for oss. Vi må prestere om vi skal vinne. Hvis vi har nok poeng etter kampen fortjener vi å kvalifisere oss, og hvis vi ikke har nok fortjener vi det ikke, sier Jurgen Klopp til Liverpool Echo.

Liverpool har avgitt poeng i tre hjemmekamper på rad, men det bekymrer ikke Klopp. Han forteller at laget ikke tenker på de kampene.

– Vil du si at vi spilte dårlig mot Crystal Palace? Vi scoret ikke, men i noen deler av spillet var vi bedre i den kampen enn mot West Ham. Mot West Ham scoret vi på rett tidspunkt, og kampen åpnet seg opp. Vi forsvarte oss dårlig i to situasjoner mot Palace. Hvilken bane vi spilte på hadde ingenting å si, for vi spiller stort sett på samme måte, forklarer manageren.

Avgjørende feil

Klopp erkjenner at enkelte feil har vært avgjørende for poengtapene.

– Én feil mindre og vi hadde slått Bournemouth, to feil mindre og vi hadde slått Palace, og én feil mindre og vi hadde slått Southampton. Hvis vi har et problem med å skape sjanser, må vi jobbe med det. Vi må bare ta bedre avgjørelser og være mer kliniske på hjemmebane.

– Jeg tipper alle vil være fornøyd om vi vinner 1-0 på søndag. Det betyr så klart at kampen vil være åpen helt til dommeren blåser. Det gjør ikke at jeg føler meg trygg, men det kan skje. Vi har en stor sjanse til å vinne denne kampen. Vi er ikke garantert å vinne den, men har en stor sjanse.

– Når du har vært i Champions League 19 år på rad slik Arsenal har vært, tar folk det for gitt. Vi hadde elsket å være der de neste 19 årene. Det er selvsagt viktig at en klubb som vår er der oppe. Det eneste problemet er at man kan gjøre mye riktig, men likevel havne utenfor på grunn av konkurransen i England.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]