GOD SESONG  Joel Matip fikk 32 kamper i helrødt i sin første sesong på Anfield.

Forventer at Matip blir enda bedre neste sesong

Daniel Agger lot seg imponere over hvor lett Joel Matip tok overgangen fra Bundesliga i sin første sesong i Premier League.

Joel Matip kom til Liverpool på Bosman-overgang fra Schalke i fjor sommer, og spilte 32 kamper for de røde i sin første sesong på Anfield.

– Jeg synes han gjorde det bra. Den første sesongen er alltid vanskelig, ikke bare for forsvarsspillere, men for alle som debuterer i Premier League, sier tidligere Liverpool-stopper Daniel Agger til Anfield-klubbens offisielle nettsted.

– I din første sesong i Premier League må du bli vant til ligaen. Noen blir det raskere enn andre. Jeg syntes Joel klarte dette ganske bra. Han vil lære av den sesongen han har lagt bak seg, det er jeg sikker på. Han kan dra nytte av dette neste sesong, fortsetter dansken.

SPILTE SAMMEN  Daniel Agger fikk en omgang på banen sammen med Joel Matip i oppvisningskampen i Sydney etter sesongslutt.

– For å spille for Liverpool må du spille stabilt på et høyt nivå, og det kan gå noen sesonger før du klarer det. Joel gjorde definitivt en god første sesong, som jeg synes han kan være fornøyd med.

En scoring

Matip tegnet seg også på scoringslisten i en kamp, mot Crystal Palace på Selhurst Park i oktober.

– Alle spillere ønsker selvsagt å score mål. Det spiller ingen rolle om du er forsvarsspiller eller angriper, du liker å score mål. Men hovedsaken for Joel er selvsagt å forsvare seg og sørge for at laget holder buret rent. Det er det viktigste.

– Dersom han kan bidra med noen scoringer, er det bare en bonus, sier Agger, som selv gjorde 14 mål på 232 kamper for Liverpool.

– Viktig med Champions League

Dansken fryder seg forøvrig over at Anfield-klubben er tilbake i Champions League.

– Vi snakket om dette hele sesongen. Champions League er den viktigste turneringen å være med i. Det er der alle spillerne ønsker å være med. Klubben må være med der for å tiltrekke seg nye og ikke minst gode spillere.

– For spillerne som allerede er i klubben vil Champions League være en erfaring som vil hjelpe dem på sikt, avslutter dansken.

Del

Joel Matip

14.10.2017 17:17

– Jeg skulle ha avgjort denne kampen

Den fantastiske redningen til David de Gea var veldig frustrerende for Joël Matip.

13.10.2017 18:32

Spiller uten frykt

Joël Matip insisterer på at han og hans lagkamerater ikke er redde for å møte et Manchester United som har dokumentert strålende høstform.

23.09.2017 09:43

Kan ha stopperduo tilbake

Joel Matip og Dejan Lovren deltok begge på fredagens trening.

Daniel Agger

21.07.2016 15:24

– Mistet lysten til å komme på jobb under Hodgson

Det er liten tvil om hvem av Rafael Benitez, Roy Hodgson og Brendan Rodgers som Daniel Agger hadde mest sansen for.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.10.2017 kl 21:53

- Vi må prøve å fortsette mot Tottenham

Unge Trent Alexander-Arnold sier at planen fungerte mot Maribor, og nå ser laget frem til å gjøre hva det kan for score mål og vinne mot Tottenham på søndag.

+
18.10.2017 kl 21:29

Mané kan snart forsere trening

Sadio Mané skal være godt i rute på veien tilbake fra skade og kan bli spilleklar for Liverpool etter neste landslagsopphold i november.

+
18.10.2017 kl 18:03

Liverpool med flest skudd og flest mål

Etter brakseieren mot Maribor plasserer Liverpool seg godt på flere statistikker som UEFA har for årets Champions League.

+
18.10.2017 kl 13:27

Har tatt med skadet Mané i landslagstroppen

Landslagssjefen i Senegal tror at Sadio Mané kan spille VM-kvalifisering for sitt land i november.

+