Forventer at Matip blir enda bedre neste sesong

Daniel Agger lot seg imponere over hvor lett Joel Matip tok overgangen fra Bundesliga i sin første sesong i Premier League.

17. jun 2017 kl 13.00 Einar Kvande

Joel Matip kom til Liverpool på Bosman-overgang fra Schalke i fjor sommer, og spilte 32 kamper for de røde i sin første sesong på Anfield.

– Jeg synes han gjorde det bra. Den første sesongen er alltid vanskelig, ikke bare for forsvarsspillere, men for alle som debuterer i Premier League, sier tidligere Liverpool-stopper Daniel Agger til Anfield-klubbens offisielle nettsted.

– I din første sesong i Premier League må du bli vant til ligaen. Noen blir det raskere enn andre. Jeg syntes Joel klarte dette ganske bra. Han vil lære av den sesongen han har lagt bak seg, det er jeg sikker på. Han kan dra nytte av dette neste sesong, fortsetter dansken.

SPILTE SAMMEN
SPILTE SAMMEN  Daniel Agger fikk en omgang på banen sammen med Joel Matip i oppvisningskampen i Sydney etter sesongslutt.

– For å spille for Liverpool må du spille stabilt på et høyt nivå, og det kan gå noen sesonger før du klarer det. Joel gjorde definitivt en god første sesong, som jeg synes han kan være fornøyd med.

En scoring

Matip tegnet seg også på scoringslisten i en kamp, mot Crystal Palace på Selhurst Park i oktober.

– Alle spillere ønsker selvsagt å score mål. Det spiller ingen rolle om du er forsvarsspiller eller angriper, du liker å score mål. Men hovedsaken for Joel er selvsagt å forsvare seg og sørge for at laget holder buret rent. Det er det viktigste.

– Dersom han kan bidra med noen scoringer, er det bare en bonus, sier Agger, som selv gjorde 14 mål på 232 kamper for Liverpool.

– Viktig med Champions League

Dansken fryder seg forøvrig over at Anfield-klubben er tilbake i Champions League.

– Vi snakket om dette hele sesongen. Champions League er den viktigste turneringen å være med i. Det er der alle spillerne ønsker å være med. Klubben må være med der for å tiltrekke seg nye og ikke minst gode spillere.

– For spillerne som allerede er i klubben vil Champions League være en erfaring som vil hjelpe dem på sikt, avslutter dansken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]