Forventer en positiv reaksjon på Old Trafford

Laget har lagt den svake oppvisningen mot Southampton bak seg, og er forberedt på en helt annen type kamp mot erkerivalen.

14. jan 2017 kl 10.47 Marius Rabben

Liverpool har spilt tre kamper uten å vinne i 2017, mot Sunderland (2–2), Plymouth (0–0) og Southampton (0–1), noe som står i kontrast til formsterke Manchester United sin seiersrekke på ni kamper.

På spørsmål fra pressen om han frykter å møte ligaens formlag på bortebane, svarer Jürgen Klopp utvetydig nei og sier at han heller ser på nordvestderbyet som en god mulighet til å slå tilbake.

– Slik fotball bør være

– Frykt? Hva skulle jeg frykte? Jeg frykter ikke ting som dette. For øyeblikket er jeg 100 prosent positiv, og ser absolutt frem til kampen, forteller Liverpool-manageren.

– Jeg har hatt så mange nederlag i livet mitt, spesielt som spiller, senere som manager også, at jeg virkelig forstår at å tape ikke er problemet. Reaksjonen på det er problemet.

– Vi har nå hatt fire dager på å reagere etter en veldig dårlig kamp fra vår side. Vi har muligheten til å komme med en reaksjon i en veldig viktig kamp. Jeg elsker det! Det er slik fotball bør være: du kan reagere umiddelbart. Akkurat nå er alt mulig.

Det ligger i tillegg mye i potten på Old Trafford. I beste fall tar Liverpool innpå i toppen og ligger to poeng bak Chelsea – og åtte foran Manchester United – søndag kveld. I verste fall ramler de røde ut av topp fire med kun to poeng ned til José Mourinhos lag.

– Det ville vært et enorm gap, selvsagt. Men denne kampen avgjør faktisk ikke så mye. Sesongen er lang. Nå tror alle at Chelsea kommer til å vinne alle sine kamper, og jeg vet ikke at de tenker om Tottenham. De europeiske kampene begynner igjen i februar, og da vil det bli vanskelig, sier Klopp.

– INGENTING BLIR AVGJORT:
– INGENTING BLIR AVGJORT:  Klopp påpeker at det er lenge igjen av sesongen, og at ingenting avgjøres av resultatet på Old Trafford.

– Hele desember og januar er enestående intenst, noe vi visste fra før, men hvis det er de to månedene som avgjør hele sesongen, hva er det man da gjør resten av sesongen? Det er fortsatt mye som skal bli gjort og mange ting skal fikses, uansett om man vinner, taper eller spiller uavgjort.

Jobber for å ha riktig balanse i laget

Manchester United har vunnet sine seks siste ligakamper, samt den siste i Europaligaen, FA-cupen og ligacupen, og er anført av Zlatan Ibrahimovic som jakter på toppscorertittelen. I tillegg er Wayne Rooney ett mål unna å trone øverst som tidenes toppscorer i klubben.

Klopp mister imidlertid ikke nattesøvnen av Uniteds angrepsarsenal, og tror Liverpool har en kampplan som kan demme opp for truslene deres.

– Alt handler om hvordan vi forsvarer oss og dekker rommene på banen som kan gi dem muligheten til å spille den perfekte ballen i bakrommet. Hvis vi befinner oss på de rette områdene og kan vinne baller, og så utnytte rommene de gir oss, vil balansen være riktig mellom det offensive og defensive.

– Det vil alltid være en mulighet for oss. Det dreier seg om å være med i kampen, ikke tenke for mye på kvaliteten til andre spillere. Hvis jeg noen gang hadde gjort det tidligere, ville det ikke engang vært noen grunn til å fly til Madrid med Dortmund (i Champions League), hvor man kunne gå gjennom laget deres og tenke: «Herregud, alle disse spillerne!»

Fellesnevneren i oppgjørene etter nyttår, hvor resultatene er to uavgjort og ett tap, er at Liverpool har dominert ballbesittelsen mot lag som tetter igjen bakover. Mot Manchester United kan det bli mer åpent.

– Vi har hatt kamper hvor vi har måttet være veldig dominante, med fokus på pasningsspillet. Vi har sett ballspillende lag som Southampton forsvare seg mot oss med ti mann i midten. Å være kreativ da, er veldig vanskelig, forklarer Klopp.

STOPPET:
STOPPET:  Divock Origi og lagkompisene fant aldri noen vei gjennom kompakte Southampton onsdag kveld. På Old Trafford forventer Klopp en helt annen type kamp.

– Denne kampen handler om andre ting. Vi kommer til å være klare for det. Det er fortsatt vanskelig på grunn av kvaliteten til motstanderen, men vi kan klare det. Det er for meg viktigere enn at Wayne Rooney slår rekorder.

Slitsomme uker

Klopp sier de ikke vil gjøre samme feil på Old Trafford som på St. Mary’s, og mener den nylige formduppen har kommet av spesielt intensive kamper i en ellers hektisk periode.

– Det dreide seg ikke om holdning, karakter, formasjon eller form. Vi visste om intensiteten til juleprogrammet. Derbyet (mot Everton) var ikke en normal kamp, og vi måtte investere alt vi hadde for å ta seieren i siste minutt.

– Vi slo Stoke, som var veldig intenst, og så var Manchester City en av de mest intense, defensive prestasjonene gjennom hele sesongen ettersom de er gode til det de gjør, og vi hadde en enestående arbeidsvilje.

– Så hadde vi Sunderland 44 timer senere, noe som ga oss en liten trøkk. Det var en av grunnene til at vi hadde så mange bytter til FA-cupkampen (mot Plymouth). Vi var veldig gode helt i starten av Southampton-kampen, og så mistet vi troa på at vi kunne klare det igjen. Vi ble nervøse, helt klart. Det var ingen grunn til det, men det skjedde. Pasningsspillet vårt var ikke lenger bra.

– Vi hadde den samme intensiteten i spillet, men manglet timing. Vi visste at problemer som det kunne oppstå, men nå er det over, og vi har allerede kommet oss, påpeker tyskeren.

– Nå skal dra til Manchester United, en helt annen kamp hvor vi ikke fokuserer altfor mye på hvordan vi skal dominere. Det handler mer om å være kompakt og forsvare seg på de riktige områdene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]