– Forventet ikke alt dette

Overgangen fra juniorfotball til A-laget har gått fort for Trent Alexander-Arnold, som nyter og lærer av å trene på øverste nivå.

20. feb 2017 kl 10.26 Marius Rabben

Den lokale 18-åringen studerer hvordan de etablerte førstelagsspillerne jobber hver dag, og under oppholdet på La Manga fikk han et klarere inntrykk av vanene deres også utenfor banen.

– Ettersom man er borte 24 timer i døgnet, får man se hvordan den fullstendige rutinen deres er: hva de putter i kroppen, når de sover, slike ting. Man ser hvor profesjonell hver eneste spiller er, og man blir på en måte overrasket, sier han til klubbens nettsider.

Tar til seg alle råd

– På akademiet hører man rykter om hvor profesjonelle førstelagsspillerne er, men når man er der, ser man at faktisk ingenting dårlig havner i kroppene deres fordi de vet at det ikke vil hjelpe dem, og ting som det. Det er utrolig fordi det viser nivået man er nødt til å nå, og det er det alle ungguttene her prøver på.

Alexander-Arnold føler seg stadig mer til rette i førstelagstroppen, og har nå åtte kamper – seks fra start – under beltet.

PÅ TRENINGSLEIR:
PÅ TRENINGSLEIR:  Liverpool befant seg på La Manga for å trene fra onsdag til søndag.

– Man må ta med seg ethvert råd man kan få, ettersom spillerne åpenbart er mer erfarne, og de har selv vært i den posisjonen jeg befinner meg i nå, så de kjenner til situasjonen bedre enn meg. Hvis de kan håndtere det, er det best at de gir meg den kunnskapen slik at jeg kan utnytte det. Jeg tror det vil hjelpe meg.

Uten flere cupkamper denne sesongen kjemper tenåringen, oppvokst i West Derby, området hvor Melwood ligger, med landslagsbacken Nathaniel Clyne om plassen i Premier League. I tillegg spiller han fortsatt kamper for U23-laget.

Har blitt en bedre spiller

Selv har ikke Alexander-Arnold satt seg konkrete mål om antall kamper denne sesongen.

FREMGANG:
FREMGANG:  Alexander-Arnold sier han bruker denne sesongen til å nyte og lære, og vil sette større mål i den neste.

– Jeg forsøker bare å trives, for dette er første sesong jeg har vært med førstelaget, så jeg nyter hvert minutt. Jeg har ikke satt meg noen mål fordi jeg ikke forventet at dette ville skje i det hele tatt!

– Neste sesong vil jeg kanskje gjøre det, men fra nå til sesongslutt skal jeg bare prøve å nyte det, spille så mye som mulig, uansett om det er for førstelaget eller U23, og jeg skal gi mitt beste uansett når jeg spiller.

Tidligere denne måneden fikk Alexander-Arnold skryt av U23-trener Mike Garrity, som mener at den anvendelige, offensive høyrebacken er kommet opp på et nytt nivå.

– Jeg vil si at alle deler er blitt bedre, både på og utenfor banen. Jeg tror kommunikasjonen med laget er forbedret, og alle områder på banen, sier 18-åruingen.

– Det skyldes nok at jeg trener med så gode spillere, og jeg er nødt til å forsøke å matche nivået deres. Jeg har blitt pushet mye denne sesongen, og det har nok hjulpet meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]