Fryder seg over å ha Lallana tilgjengelig

Jürgen Klopp er meget glad for at Adam Lallana er tilbake etter skade, men mener at den tidligere Southampton-kapteinen kan bli enda bedre.

7. mai 2017 kl 10.10 Einar Kvande

Lallana kom til Liverpool fra Southampton for 25 millioner pund for tre år siden. Han slet med å etablere seg på laget under Brendan Rodgers sin ledelse, men har blitt en nøkkelspiller under Jürgen Klopp.

Liverpool Echo skriver at Lallana har vært direkte involvert i 14 scoringer på sine 28 ligakamper denne sesongen.

– Jeg er sikker på at han kan bli enda bedre. Vi snakker mye sammen. Han er god til å prate for seg. En smart gutt, er Klopps beskrivelse av Lallana.

– Det handler om å prestere på et stabilt høyt nivå, og ta de riktige avgjørelsene i vanskelige situasjoner, fortsetter Liverpool-manageren.

– Selvsagt kan han bli bedre. Det er det hyggelige med denne sporten. Du slutter ikke å lære før karrieren er over.

– Det er mye som taler til hans fordel

Klopp har ikke noe godt svar på hvorfor Lallana slet med å finne seg til rette i Liverpool før han selv kom til klubben.

– Jeg aner ikke hvorfor det tok så lang tid. Jeg er ikke sikker på at det gjorde det heller.

– Da han spilte i Southampton var han elsket av alle, men da han kom hit fikk han en vanskelig start. Det er alltid hardt for et storkjøp. Du har en høy prislapp hengende rundt nakken, og det gjør ikke livet enklere akkurat, men slik er fotballen.

– Han er en strålende fotballspiller. Jeg var aldri i tvil om at han ville lykkes til slutt. Han kan bruke begge bein, tar gode avgjørelser, er en vidunderlig dribler og god til skyte. Han blomstret kanskje litt sent, men han har mye som taler til hans fordel.

– Jeg er ikke interessert i tiden før jeg kom hit. Etter at jeg kom hit har han vært en svært, svært viktig spiller for oss. Jeg tror ikke noen tviler på hans kvaliteter lenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]