Spillerbørsen:Gode kjøp imponerer

Ingen har fått høyere tall på vår spillerbørs denne sesongen enn sommersigneringene Sadio Mané og Joel Matip. Georginio Wijnaldum er også inne blant topp seks.

16. feb 2017 kl 17.40 Torbjørn Flatin

Sadio Mané var dypt savnet i januar da angriperen var opptatt med spill for Senegal under Afrikamesterskapet.

Liverpool tapte fire kamper i januar, mot Swansea på Anfield i ligaen, samt begge kampene mot Southampton i ligacupens semifinale og mot Wolves i FA-Cupen. De tre øvrige kampene som de røde har tapt denne sesongen har vært mot Burnley tidlig i Premier League, samt ytterligere bortekamper mot Bournemouth og Hull i ligaen.

Mané var ikke friskmeldt til kampen i Burnley, og selv om han spilte nylig mot Hull var det like etter hjemkomst fra Afrika hvor han trolig verken var i fysisk eller psykisk toppform som følge av et misset straffespark i en hektisk turnering med lang hjemreise. For øvrig var møtet i Bournemouth den eneste kampen Sadio var med i av sesongens tap så langt.

Sitt opphold til tross er Sadio Mané Liverpools toppscorer så langt i 2016-17 med 11 scoringer, og bare Philippe Coutinho har blitt kåret til lagets beste flere ganger med sju mot seks.

Det kan herske liten tvil om at 24-åringen har vært en meget viktig bidragsyter i sin første sesong på Anfield, noe ikke minst spillerbørsen på liverpool.no understreker. Med 7.09 poeng i snitt er han 0.20 foran neste spiller.

Ta tap med Matip

Neste spiller er Joel Matip. Det er interessant å registrere at i de sju nevnte tapene har Joel Matip også bare vært på banen to ganger, mot Hull og i returen mot Southampton.

Det må være lov til å konkludere at to av de mest profilerte sommerkjøpene har hatt stor betydning for Liverpool siden de kom til Merseyside.

På de neste plassene følger Philippe Coutinho, Adam Lallana og Jordan Henderson. Coutinho har vært årets spiller i LFC de to foregående sesongene og er fortsatt en matchvinner på sine gode dager, mens Lallana og Henderson har fått nye roller under Jürgen Klopp som de har løst med bravur.

Den 6. spilleren som har et høyere snitt enn 6.50 poeng pr kamp er Georginio Wijnaldum. Nederlenderen har blitt stadig varmere i den røde trøya og synes nå å ha kommet foran Emre Can i køen om å spille indreløper foran Henderson og ved siden av Lallana. Wijnaldum understreker også at det første transfervinduet under Jürgen Klopp har gitt god valuta for pengene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]