Før kamp i motstanderleiren:Godt fornøyd med omkamp

Plymouths supporterleder er storfornøyd med den defensive innsatsen på Anfield.

17. jan 2017 kl 19.38 Arve Corneliussen

– Det var utrolig gøy. Vi hadde en tydelig kampplan vi klarte å følge. Selv om det var Liverpools yngste lag noensinne, er nivåforskjellen så stor at de burde ha vunnet. Vi gjorde en fantastisk kamp. Rett og slett, sier Bjørn A. Pellebakke, leder for Plymouths norske supporterklubb.

Selv om Liverpool hadde mye ball, klarte de ikke å skape mange sjanser mot Plymouths tette forsvar.

– Vi kunne ikke legge opp til en kamp der backene fikk gå i angrep. Man skal ikke undervurdere at det er 68 plasser mellom lagene i ligasystemet. Jeg er veldig fornøyd med den defensive jobben, og hadde vi hatt litt flaks kunne vi faktisk ha vunnet kampen, sier Pellebakke.

– Kampen betydde veldig mye både for laget og meg som supporter. Det er ikke ofte vi får se Plymouth på TV heller, forteller han, som oftest må høre kampene på radio.

Imponerende forsvarer

Foran Anfield-kampen meldte Pellebakke at Sonny Bradley var Plymouths forsvarssjef. Det har ikke endret seg.

– Jeg er veldig glad i Bradley. Han er uredd i stilen, og styrer forsvaret. Ben Purrington ved siden av ham var også god, og keeper Luke McCormick dirigerte laget bra som kaptein.

– Store, sterke Garita på topp gjorde det bra inntil han ble byttet ut. Craig Tanner, som til motsetning er en rask luring, gjorde et bra innhopp.

Graham Carey, toppscorer og assistkonge, viste seg imidlertid ikke fra sin beste side, skal vi tro supporterlederen. Før forrige kamp skrøt han uhemmet av Liverpool-supporteren.

– Jeg ble litt skuffet over han, men han kommer til å vise seg fra en bedre side på onsdag.

Hjemme på Home Park har Plymouth scoret 25 mål denne sesongen. Det er ni mer enn de har på bortebane, selv om det skal sies at de har spilt tre flere kamper hjemme, ifølge deres egen hjemmeside.

– Vi er best hjemme. Ingen tvil om det. Mot Liverpool går vi nok ut på samme måte som i kampen på Anfield. Jeg tror vel ikke at vi skal klare å levere en så god forsvarskamp i 90 minutter igjen, men jeg har et ørlite håp med den stemningen det kommer til å være.

– Jeg har troen. Det må jeg få lov til. Siden vi klarte 0-0 borte, kan vi finne på å sjokkere skikkelig hjemme. Selvsagt er ikke den troen 100 prosent, men jeg har en følelse på at vi kommer til å levere en bra kamp.

Norsk nivå

I Plymouth bor det 260 tusen mennesker ifølge Wikipedia, og hjemmabnen Home Park har en kapasitet på 17 tusen.

– Vi har nok en av de beste supporterskarene i League Two. Å gå på kamper i Norge er ikke i nærheten av Home Park. Det er et helt annet trøkk der. Jeg tror Plymouth kunne slått en del lag i Eliteserien.

Simen Stamsø Møller, som kommenterte det første oppgjøret på TV 2, er enig i at Plymouth kunne hamlet opp med de norske lagene.

– Det tror jeg absolutt de kunne ha gjort. Det er alltid vanskelig å vite akkurat hvor, men jeg tror de ville tapt mot Rosenborg og hatt en god sjanse mot Vålerenga, sier Stamsø Møller.

TV 2-kommentatoren mener League Two-laget lyktes med taktikken forrige kamp.

– De var overraskende bra. Selv om det var Liverpools B-lag, burde de vært lettere å spille ut. Plymouth var tøffe, og selvfølgelig veldig, veldig defensive. Egentlig er Sunderland det eneste laget som har spilt på samme måte på Anfield.

– Det er slik man må spille mot Liverpool på Anfield, spesielt når det er så stort sprik mellom lagene. Selv de gode lagene bør spille slik på Anfield. Det fungerte veldig bra for Plymouth – litt takket være dem, og litt takket være at Liverpool ikke var så bra, mener Stamsø Møller.

Fristende å angripe

Stamsø Møller oppfordrer Plymouth til å spille på samme måte hjemme.

– Samtidig kan det bli vanskelig å ikke la seg friste til å angripe når de får muligheten. De kommer naturligvis til å være ganske feige, men balansen er det viktigste.

Han likte i motsetning til Pellebakke det han så av Graham Carey forrige kamp.

– Han tenker jeg er mer enn god nok til å spille i en høyere divisjon. Carey er den som kan skape noe, og blant annet et våpen på dødballer. Jeg har sett klipp fra andre kamper, og han er den soleklart beste spilleren deres.

– Stopperne deres var harde, så jeg tror ikke det er noen løsning for Liverpool å slå mange innlegg. De må tørre å finte og sette opp veggspill. Selv et B-lag bør kunne spille Plymouth ut.

– Klopp bør beholde et ungt lag. Når Liverpool henger med i toppen av Premier League og er i semifinalen i ligacupen, blir FA-cupen tredjeprioritet. Plymouth-spillerne oppførte seg litt bøllete, så det er en fare for både belastning og skader. To-tre etablerte spillere bør holde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]