Guttedrømmen gikk i oppfyllelse

Trent Alexander-Arnold hadde en drøm om en dag å spille på samme lag som Steven Gerrard. På onsdag gikk drømmen i oppfyllelse.

26. mai 2017 kl 10.26 Einar Kvande

– Som guttunge drømte jeg alltid om å spille på samme lag som Stevie, minnes Alexander-Arnold i et intervju med Liveprool Echo.

– Om jeg skal være ærlig, så trodde jeg aldri at jeg ville få sjansen etter at han la opp i fjor. Jeg er klar over at dette ikke var en offisiell kamp, men jeg tar til takke med dette uansett. Det var strålende å ha ham som lagkamerat, og jeg vil nå krysse av dette på listen, ler den unge Liverpool-forsvareren.

– Jeg pleide å studere de strålende pasningene til Stevie hver uke. Det var et privilegium å motta et par slike, forteller 18-åringen.

– Alle guttunger som vokser opp i Liverpool forsøker å kopiere Steven Gerrards pasninger.

– Han har gitt meg flere gode råd i løpet av sesongen. Han har sagt at han alltid vil stille opp for meg, om jeg trenger råd. Det er godt å vite.

EN PASNING FRA GERRARD
EN PASNING FRA GERRARD  Steven Gerrard beviste i Sydney at han fortsatt har pasningsfoten i orden.

– Han er en viktig person, som har en viktig rolle i klubben nå. Alle ser opp til ham. Jeg tror ikke det finnes noen på akademiet som ikke ser opp til Steven Gerrard. Han er en perfekte rollemodell, både på og utenfor banen.

– Det at han nå jobber fulltid ved akademiet i Kirkby er utrolig bra for akademiet, og jeg kan bare se at det vil føre til at flere lykkes.

Tolv førstelagskamper

Alexander-Arnold har hatt en god sesong, hvor han er blitt forfremmet fra U23-troppen til førstelaget, og har spilt et dusin førstelagskamper under Jürgen Klopp.

– Jeg forventet ikke å gjøre det så bra denne sesongen. Jeg er takknemlig for mulighetene jeg har fått og for at manageren har hatt så stor tro på meg. Jeg kan bare takke ham, og forhåpentligvis har jeg bevist for ham at jeg fortjente de sjansene han ga meg.

– Jeg er veldig godt fornøyd med denne sesongen, og jeg ser allerede frem til at neste sesong skal starte.

– Jeg må komme tilbake bedre, sterkere og i bedre form. Spillet blir raskere for hver sesong som går, så du må virkelig kjempe for plassen din på laget.

– Vi vet det vil bli kjøpt noen nye spillere, så under preseason må du kjempe for posisjonene og vise manageren at han kan stole på deg. Forhåpentligvis klarer jeg å gjøre det.

Alle guttunger som vokser opp i Liverpool forsøker å kopiere Steven Gerrards pasninger.Trent Alexander-Arnold

– Det er spennende at vi skal ut i Champions League-spill. Det er Europas elite, og hvor denne klubben hører hjemme. Jeg ser frem til de kveldene på Anfield. Ingenting kan sammenlignes med disse. De var spektakulære når jeg gikk på kamp i oppveksten, med alle flaggene og skjerfene.

Overveldende med 70 000 på tribunene

Alexander-Arnold kommer ikke til å glemme sin første tur til Australia heller, hvor han spilte hele kampen mot Sydney FC.

– Det var overveldende å gå ut på banen og se over 70 000 tilskuere på tribunene. Det var utrolig.

– Det var en lang reise bare for et par dager, men jeg er veldig glad for at jeg fikk denne sjansen. Det var helt klart et privilegium, og å få spille 90 minutter mot Sydney FC i tillegg var en bonus. Det var en storartet måte å avslutte sesongen på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]