Håper å holde Sturridge skadefri

Jürgen Klopp mener han har en vidunderlig spiller i sin tropp når Daniel Sturridge er i form.

11. jan 2017 kl 00.22 Einar Kvande

Sturridge startet, og scoret, mot Sunderland i forrige uke, og hadde et bra innhopp mot Plymouth i FA-cupen.

Uavgjort-kampen i Sunderland var bare den sjette kampen Sturridge startet denne sesongen, og den første siden ligacupkampen mot Tottenham i oktober.

I morgen kan Sturridge være tilbake i startelleveren i den første semifinalen i turneringen, mot Southampton. Med Sadio Mané opptatt med forberedelsene til Afrika-mesterskapet, kan dette være sjansen Sturridge har ventet på.

Fire mål i ligacupen

Sturridge står bokført med fire mål i årets ligacup, etter to scoringer både mot Burton og Tottenham i høst. Han gjorde også to mål mot Southampton i kvartfinalen i turneringen forrige sesong.

– Det ville selvsagt vært fantastisk om Daniel fant toppformen nå. Noen ganger må du være heldig med timingen, uttaler Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Sadio er bortreist, Philippe er på vei tilbake, og Daniel er allerede tilbake. Det hjelper. Jeg håper han holder seg skadefri.

– Dersom Daniel er skadefri og i form er det ingen tvil om hans kvaliteter. Vi har allerede hatt en periode der han har vært skadefri, men vi har ikke alltid startet med ham fordi han ikke har vært i god nok form.

– Han har tatt store steg i riktig retning. Dersom han holder seg skadefri, og blir i enda bedre form, da vil det være perfekt. Da vet vi at han kan prestere. Det hadde vært kult om vi kunne ha snakket som at han har gjort det i de kommende ukene og månedene.

15 kamper

Sturridge står totalt bokført med 15 kamper denne sesongen, hvor han fikk et avbrudd med en skade han fikk i november. Han var ute i en måned med en skade i baksiden av leggen. Siste kamp før han ble skadet var den målløse kampen mot Southampton på bortebane i Premier League.

– Hvor god han kan være avhenger av mange ting. Hans talent og teknikk er det overhodet ingen tvil om. Dyktighet. Han har alt du trenger ute på banen. Men han har ikke vært skadefri og i god nok form ofte nok. Det er et faktum. Dette er viktig. Men det er det eneste problemet vi har hatt med ham.

– Holder han seg skadefri og finner tilbake til toppformen, vil det ikke være snakk om andre klubber og et annet nivå for ham, for vi er midt i sesongen. Vi trenger ikke å bekymre oss for at klubber vil være ute etter ham.

– Selv når han ikke har gjort mål har han gjort mange gode kamper for oss frem til nå. Selv når han ikke har scoret, har han vært viktig i mange av kampene. Han passer godt inn i spillestilen vår. Det er bra for ham, og det er bra for oss. Ingen på laget, og ingen i troppen, er i tvil om at han er en vidunderlig spiller. Det finnes ingen tvil om det, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]