Håper på hjelp fra Southampton

Viktig kamp på St. Mary’s i kveld.

10. mai 2017 kl 18.53 Arild Skjæveland

Klokka 20.45 spiller Arsenal borte mot Southampton, og alle med tilknytning til Liverpool vil håpe at Claude Puels menn vil gjøre det samme mot Arsené Wenger som han gjorde på Anfield på søndag.

Da lå Southampton dypt, og stengte igjen. Liverpool fant aldri ut av det, og et misset straffespark fra James Milner var det nærmeste de helrøde kom scoring. I kveld må de gjerne få til det samme.

Slo United

Arsenal slo Manchester United 2-0 på søndag, og kan ha funnet tilbake til formen på akkurat riktig tidspunkt.

De har dog ikke vunnet en ligakamp på St. Mary’s siden 2003 - med to tap og tre uavgjorte.

Da lagene møttes i ligaen på Emirates Stadium i september vant Arsenal 2-1. De to møttes også i kvartfinalen av EFL Cup, hvor Southampton tok seg videre med en knallsterk 2-0 seier i London.

Arsenal slo så knallhardt tilbake på St. Mary’s i FA cupens fjerde runde, og vant overbevisende 5-0. Dette blir lagenes fjerde møte denne sesongen.

Kan kutte forspranget

Med seier vil Arsenal klatre opp på 66 poeng, med 35 kamper spilt. Det er én kamp mindre enn Liverpool, og luka vil være på kun fire poeng.

Med seier i kveld, og borte mot Stoke City på lørdag, vil avstanden kun være ett poeng mellom lagene på fjerdeplassen. Da vil Liverpool virkelig kjenne på presset før møtet med West Ham på London Stadium dagen etter.

Kampen mellom Southampton og Arsenal sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]