Gule kort i PLHendo er nest verst

Liverpools kaptein Jordan Henderson må unngå to advarsler til på de sju neste kampene for å hindre en ubeleilig suspensjon. Se hvem som får flest gule i Premier League.

14. feb 2017 kl 19.57 Torbjørn Flatin

Han har ankerrollen og er kaptein, og da er det kanskje ikke så rart at Jordan Henderson sanker flittig med gule kort.

22. oktober fikk han sitt femte for sesongen i Premier League i kampen mot West Bromwich på Anfield, et antall som medførte en kamps karantene om det ble nådd før 1.januar. «Beleilig» nok var neste kamp mot Tottenham i ligakampen, hvor de røde uansett stilte med tilnærmet reservelag.

Siden har Jordan fått ytterligere tre advarsler fra de menn som ikke lenger alltid er i sort. Nå sist mot Tottenham på lørdag.

Det medfører åtte gule kort, og ti gule før andre søndag i april er overstått vil medføre to kampers utestengelse.

Liverpool har sju ligakamper innen den tid, selv om hjemmemøtet med Burnley vil bli flyttet hvis sistnevnte er involvert i FA-Cupen.

Det er bare en spiller som har flere gule enn Henderson i Premier League denne sesongen, da grekeren José Holebas hos Watford allerede er blitt notert 11 ganger i dommerens bok.

Totalt sett er Liverpool blant de snillere i klassen. De neste på listen etter Jordan Henderson er Dejan Lovren og James Milner, men med fem gule kort bør de ikke være noen stor fare for at de risikerer suspensjon som følge av advarsler.


Har du innspill til journalisten?
[email protected]