I hardtrening for å gjenvinne plassen

Divock Origi forsøker å gjøre det vanskelig for manageren å sette opp laget.

23. feb 2017 kl 10.06 Marius Rabben

Liverpool-spissen har bare startet én ligakamp i 2017, og reduseringen mot Wolves i FA-cupexiten er hans eneste mål siden han scoret i fem strake kamper i november og desember.

I Premier League har den belgiske landslagsspilleren blitt byttet inn langt flere ganger (15) enn han har startet (6) denne sesongen. Origi er likevel glad for den harde konkurransen internt.

– Positivt om manageren sliter med laguttaket

– Det har vært en sesong med opp- og nedturer for min del, sier han til Liverpool Echo.

– Men som lag har vi helt klart hatt fremgang denne sesongen, og for meg er det viktigste nå å få spille. Jeg er en som elsker fotball. Man ønsker å spille hver kamp, og jeg føler alltid at er i stand til å hjelpe laget.

– Jeg ønsker å gjøre det vanskelig for manageren å utelate meg. Når han har et problem med å ta ut laget, er det bare positivt. Konkurranse om plassene kan kun være bra for klubben.

– Vil fortjene plassen

Sesongutviklingen har gjort at det kun gjenstår 13 kamper, hvorav samtlige i Premier League. Det betyr trolig få rulleringer utover våren. Derfor er det på trening Origi må imponere Jürgen Klopp.

– Jeg ønsker å spille; jeg har lyst til å fortjene den plassen. For å gjøre det, må man vise alt på trening. Man må gi alt og fortjene det. Det er mitt hovedfokus: å gi alt jeg har, fastslår han.

– Når man ikke spiller, vil man gjøre alt i sin makt til å endre på det. Jeg er nødt til å forholde meg rolig og jobbe hardt.

Origi varmet benken da de røde vant sin første ligakamp i 2017 mot Spurs for snart to uker siden. Nå venter Leicester, som fikk et brukbart utgangspunkt i Champions League-åttedelsfinalen med 1–2 mot Sevilla onsdag kveld, på King Power Stadium kommende mandag.

Målet er topp fire

– Alle vet at det blir jevnt om topp-fire-plassene. Ethvert lag har vanskelige perioder, men det dreier seg om hvordan man håndterer ting som det, sier Origi.

– Vi viste at vi er sterkere sammen som et lag. Tottenham var en veldig viktig kamp for oss. Siden har vi skrudd fokuset over på de resterende kampene, for å forsikre oss om at vi bygger videre på den seieren.

– Alle har en rolle å spille, og vi pusher hverandre. Det ville vært fint å hjelpe dette laget til Champions League. Jeg skal gjøre alt i min makt for å avslutte denne sesongen bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]