Coutinho i stort intervju:Ikke fristet av Kina eller Barcelona

Philippe Coutinho følte ikke behov for å vente med å signere til en CL-plass er sikret.

28. jan 2017 kl 09.50 Arve Vassbotten

Tidligere denne uken kom den gledelige nyheten om at Philippe Coutinho hadde signert en ny femårskontrakt med Liverpool. Den nye avtalen varer til 2022, og gjør brasilianeren til klubbens best betalte spiller.

I et intervju med Daily Mail, gjør 24-åringen det klart at han ikke har noe ønske om å forlate Liverpool. Og forklarer hvorfor han signerte kontrakt nå, og ikke ventet til en eventuell Champions League plass er sikret til sommeren.

Ønsket ikke å vente

– Det var ikke noe behov for å vente. Jeg lever med dette hver dag, jeg kan lukte det. Jeg ser ambisjonene til klubben, lagkameratene, manageren.

– Vente med å signere? Nei. Nei. Den riktige tiden er nå. Jeg vet hva Liverpool betyr. Vi kan si Dalglish, Rush, Hansen, Souness, Suarez, Gerrard. Jeg har vært her noen år allerede, det er ikke slik at jeg er ny. Jeg forstår dette.

– Ved å ha signert en ny kontrakt i denne klubben, håper jeg en dag å bli tenkt på, på samme måte som disse spillerne. De er legender. Du definerer suksessen til en spiller på hans lojalitet, hans titler eller begge deler. Jeg har så mye jeg må gjøre for å bli en del av den gruppen.

– Jeg ønsker å vinne titler. Min nye kontrakt er på fem år. Det gir meg den muligheten.

Du definerer suksessen til en spiller på hans lojalitet, hans titler eller begge deler.Philippe Coutinho
FEM ÅR:
FEM ÅR:  Coutinho signerte denne uka ny kontrakt med klubben, og vil nå tjene rundt 150.000 pund i uka.

– Ikke interessert i Kina

Selv om Coutinho har signert ny kontrakt, utelukker det selvsagt ikke at pengesterke klubber kan prøve å friste han.

– Jeg er ikke interessert i Kina. Jeg tenker ikke på det, ikke for øyeblikket. Jeg spiller her. Mitt hjerte er her. Jeg tenker ikke på noen andre klubber. Ikke i det hele tatt.

Han avviser også at Barcelona frister.

– Jeg har tro på å finne et sted man kan uttrykke seg selv, spille uten frykt, og spille med alt man har. Nå man finner det stedet, blir du værende. Denne klubben, Liverpool, har en plan om å komme tilbake til toppen, og det er det jeg tror på. Jeg ønsker å være en del av det.

Jeg har tro på å finne et sted man kan uttrykke seg selv, spille uten frykt, og spille med alt man har. Nå man finner det stedet, blir du værende.Philippe Coutinho

– Fra eierne, til manageren, til lagkameratene. Det er ingen ting som stopper oss fra å ta opp konkurransen med de store lagene. Klubber i England, klubber i Europa, klubber som Barcelona. Hvorfor ikke?

Defineres ikke av draktnummeret

Selv om Coutinho er en av klubbens aller største profiler, er han forsiktig med å fremheve seg selv.

– Jeg liker ikke å snakke om meg selv. Jeg vil ikke snakke om hva jeg gjør, eller hva jeg tror jeg gjør. I den posisjonen jeg spiller, er det forventet - og jeg forventer - å skape sjanser for mine lagkamerater og til å score mål.

– Jeg vet hva nummer 10-drakta betyr i Brasil. Det er et ikonisk nummer, og det er viktig. Det er nummeret som gis til en kreativ spiller, og jeg er glad for å ha det ansvaret, men det er ikke draktnummeret som definerer deg, det er hva du gjør med fotballen, sier Coutinho.

Det er ikke draktnummeret som definerer deg, det er hva du gjør med fotballen.Philippe Coutinho

Har du innspill til journalisten?
[email protected]