GODT TAK:  I løpet av de fem siste kampene har Manchester City bare slått Liverpool via straffesparkkonkurranse. I de kampene har Liverpool scoret elleve mål, mot Citys tre. Wijnaldum ble matchvinner da Liverpool vant 1-0 på Anfield denne sesongen.

Før kamp i motstanderleiren:– Jeg er helt overbevist om at Liverpool vinner

Citys supporterleder forklarer at laget sliter når motstanderne presser høyt.

– Vi ser det gang på gang. Når motstanderen går i strupen på forsvaret vårt, så åpner det seg muligheter. Både forsvar og keeper skal spille ballen ut – koste hva det koste vil. Det har ikke vi spillere til, sier Tor Sønsteby, leder i Manchester Citys supporterklubb. 

Ifølge statistikk fra Opta er Manchester City laget med mest ballbesittelse i ligaen, med 61 prosent i snitt per kamp. I kampen Liverpool vant på Anfieldhadde de lyseblå 57 prosent. 

– Jeg er helt overbevist om at Liverpool vinner. De har et veldig godt tak på oss, og jeg ser for meg at det blir 1-3. Jeg regner med vi blir satt under et kjempepress fra start. De fleste kampene vi har tapt har vært etter det mønsteret. I tillegg virker laget litt slitent nå. Om City løfter seg til denne kampen, blir jeg sjokkert. Spillerne har det ikke i seg, og er rett og slett ikke bedre, mener Sønsteby. 

– Det er kjernen i problemet vårt. Den viktigste spilleren, Vincent Kompany, er langtidsskadet. Forsvaret fungerer ikke, legger han til. 

Europa-exit 

I midtuken røk de lyseblå ut mot Monaco i Champions League. Monacos vinnermål kom etter et innlegg, noe Sønsteby frykter kan gjenta seg på søndag. 

– Det var nok en slett forsvarskamp. Om motstanderne bare slår litt langt, åpner vi opp for at de kan vinne kamper. 

I ligaen har Pablo Zabaleta, Bacary Sagna, Nicolas Otamendi, Gael Clichy, John Stones startet mellom ti og 20 ligakamper, ifølge Premierleague.com. Aleksandar Kolarov har flest starter med 23, og supporterlederen er derfor usikker på hvem som spiller mot Liverpool. 

– Det bytter Guardiola på hver gang, så det er vanskelig å si. Å velge blant dem er heller ikke lett, fordi ingen av dem passer. Backene er både aldrende og litt for svake. Otamendi er veldig god på sitt beste, før han plutselig er helt borte. Stones er det ikke vits i å slakte ennå. Han har både gode og dårlige sider. 

Bakerst ligger det an til at Willy Caballero vokter buret, som i det siste har tatt over Claudio Bravos status som førstekeeper. 

Sønsteby ville imidlertid satt utlånte Joe Hart i mål om han hadde sjansen. 

– Caballero er den beste av de to vi har, og har egentlig vært god. Han slet i starten, men ble plutselig god etter vi slo Liverpool i ligacupfinalen i fjor. Bravo har ingen kapasitet i feltet. Der er Caballero litt bedre, men fansen begriper ikke avgjørelsen om å la Hart gå på lån. Han er bedre enn begge to. 

– Vi har jo brukt millioner av pund på spillere i de posisjonene, men har bommet på 80 prosent av kjøpene. Til sommeren må vi kjøpe fire forsvarere, og én midtbanespiller. Guardiola må få kjøpt inn spillere som kan beherske spillestilen før vi dømmer ham. 

Toppscorer tilbake 

Gabriel Jesus tok plassen til Sergio Aguero, og scoret tre mål på tre kamper. Så ble han skadet, og med det har Aguero vunnet tilbake plassen i laget. 

– Jesus går Aguero en høy gang når han kommer tilbake. I Premier League trenger man selvsagt to spisser, og derfor må vi ha begge. Hvis jeg skulle satt opp laget, ville jeg valgt Jesus. Han var veldig god før han brakk beinet. 

Aguero har scoret tolv mål denne sesongen på 21 kamper, der han har startet 16 av dem. Forrige sesong scoret han 24 mål på 29 starter. 

– Så lenge vi skaper sjanser, scorer han. Men han kunne hatt bedre uttelling. Som med alle andre spisser, blir han tregere med årene. Han har veldig tunge bein, noe som har vært både en fordel og ulempe. Aguero beveger seg ikke som en rakett. Nå er han en måltyv, og ingen spiss med høy fart lenger. 

Del

Manchester City

14.09.2017 13:13

Forventet ikke det røde kortet

Sadio Mané om hendelsen med Ederson.

13.09.2017 15:30

Liverpool slår (nesten) alltid tilbake etter stjernesmell

Braknederlaget mot Manchester City var 18. gang i dette århundret hvor de røde tapte en offisiell kamp med tre mål eller mer. Statistikken i påfølgende kamp er imidlertid god.

11.09.2017 00:25

Klopp misfornøyd med midtbanen etter tapet for City

Jürgen Klopp mener at midtbanen ga forsvaret for dårlig beskyttelse da Liverpool tapte 5-0 på Etihad.

Før kamp i motstanderleiren

23.09.2017 08:22

Før kamp i motstanderleiren:Alt står og faller på om formspissen blir klar

Jamie Vardy har vært dødelig effektiv mot Liverpool de siste kampene.

19.09.2017 08:29

Før kamp i motstanderleiren:– Tror vi får se noen nye fjes

Craig Shakespeare forventes å gjøre mange endringer mot Liverpool, men ikke like mange som i cupene forrige sesong.

15.09.2017 11:32

Før kamp i motstanderleiren:– Kommer til å slå innlegg fra hvor som helst

Tidligere Burnley-spiller tror Liverpools midtstoppere får mye å stri med på lørdag.

Siste Til vår nyhetsoversikt
25.09.2017 kl 21:41

Fryder seg over å ha «Fantastic Four» tilgjengelig for første gang

Jürgen Klopp antyder at Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané og Coutinho kan starte sammen tirsdag.

+
25.09.2017 kl 18:50

Klopp irritert under bisarr pressekonferanse

Begeret rant over for Klopp da han ble spurt om han var forelsket i noen av spillerne sine.

+
25.09.2017 kl 15:51

Starter i Moskva

Det bekrefter Jürgen Klopp, og hinter til at Sadio Mané og Trent Alexander-Arnold starter.

+
25.09.2017 kl 15:43

– Promes er en veldig god spiller

Manageren ble spurt om linken til den nederlandske vingen, og Loris Karius svarte på spørsmål om defensive problemer.

+