– Jeg er tilbake på det nivået jeg ønsker å være på

Offensiv Loris Karius foran omkampen i Plymouth.

17. jan 2017 kl 10.59 Einar Kvande

Karius voktet Liverpools mål i den første kampen mot Plymouth, på Anfield, og fikk fornyet tillit i den første semifinalen i ligacupen, mot Southampton på St Mary's. Han slapp inn ett mål på de to kampene, mot Southampton i ligacupen, men han gjorde også en rekke gode redninger i den kampen.

Onsdag kveld vil Karius få en ny sjanse til å vise seg frem, når Liverpool spiller omkamp mot Plymouth på Home Park som en følge av den målløse forestillingen på Anfield for halvannen uke siden.

– Nå er jeg tilbake på mitt normale nivå. Jeg er ikke overrasket over det. Det har vært målet mitt hele tiden, og jeg forventer såpass av meg selv, sier Karius til Liverpoolfc.com.

– Jeg forventet at jeg skulle prestere slik jeg gjorde i de to kampene. Jeg ble ikke overrasket, eller mistet bakkekontakten av den grunn. Jeg tar dette med meg inn i de neste kampene jeg spiller. Jeg vil forsøke å holde meg på dette nivået. Jeg ønsker å hjelpe laget når de trenger meg, fortsetter tyskeren.

– Det var ikke slik at jeg trengte å gjøre en god redning for å få bedre selvtillit. Jeg har alltid hatt tro på meg selv, også etter dårlige kamper. Du stiller ikke spørsmål ved alt du har gjort tidligere. Det er ikke slik det fungerer. Da ville du ha fundert for mye. Selvsagt føles det godt å gjøre noen redninger, men det har ingenting å si i forhold til selvtilliten min.

Fokusert på trening

Keeperen har jobbet som vanlig etter at han ble vraket som førstekeeper i midten av desember.

– Du har egentlig ikke noe annet valg. Dersom du ikke får spille kamper, er treningene alt du har. Kanskje kan det føre til at fokuserer enda mer på treningene, for du har flere økter også, når du ikke spiller kamper.

– Jeg skulle selvsagt heller spilt kamp hver helg, men situasjonen er som den er nå, og du må bare gjøre ditt beste på trening. Jeg forsøker alltid å gjøre det. Du gjør det for deg selv, for at du skal bli bedre. Det handler ikke om å vise alle andre hva jeg duger til. Trening er for at jeg skal bli bedre. Det er slik det bør være. Som ung spiller bør du trene godt, og forsøke å bli bedre.

Rollin' into the weekend...✌🏼️ Big game on Sunday 😉👉🏼#MUNLIV #LK1

Et bilde publisert av Loris Karius (@lorisk21)

– Vi hadde fortjent å vinne

1-1 kampen mot Manchester United på Old Trafford så Karius fra innbytterbenken. Resultatet betyr at Liverpool nå er nede på tredjeplass i Premier League.

– Når du er så nærme seieren som vi var, ønsker du selvsagt å få med deg tre poeng. United gjorde det målet mot slutten, og så ble det noen lange minutter etterpå, da de forsøkte å holde presset opp. Før scoringen hadde vi gjort det veldig bra, og jeg synes vi hadde fortjent seieren. Men slik er fotballen. Nå ser vi fremover.

– Vi vet hvor sterke vi er. Kampen viste oss ingenting vi ikke visste fra før eller forventet av oss selv. Vi hadde likt å vinne, og hadde fortjent det. Men fotballen er slik, og du må bare ta med deg det som var positivt videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]