– Jeg er veldig glad!

Liverpool gjorde den siste, viktige ligakampen mer komfortabel enn manageren turte å håpe på.

21. mai 2017 kl 19.36 Marius Rabben

– Vi føler oss eksepsjonelt bra nå. Vi gjorde jobben! sier Jürgen Klopp til pressen etter 3–0 over Middlesbrough.

Det var riktignok mye nervøsitet og frykt blant Liverpool-supporterne på tribunen da klokka tikket mot pause, og Boro holdt nullen samtidig som Manchester City og Arsenal ledet med flere mål.

– Fortjener dette

Men på overtid i 1. omgang kom gjennombruddet ved Gini Wijnaldum, før Philippe Coutinho og Adam Lallana gjorde den siste halvtimen til en fest på Anfield.

– Jeg kunne aldri forestille oss at vi ville avslutte slik. Gratulerer så mye til laget mitt. 76 poeng, helt enestående, forteller manageren.

Det er 16 poeng mer enn i fjor, og laget nettet 15 flere mål denne sesongen.

– Å komme foran Arsenal og Manchester United er en meget tøff oppgave, og vi har slitt med mange skader denne sesongen, så vi fortjener dette.

– Jeg spurte om de andre resultatene i pausen. Jeg er sikker på at spillerne også fikk vite det på en eller annen måte, men vi leverte i de avgjørende øyeblikkene, fortsetter Klopp.

Presset på spillerne gjorde ikke ting vanskeligere enn vanlig, mener tyskeren, som syntes Liverpool spilte brukbart også før ledermålet.

Ser frem til Champions League-kvalik

– Vi er Liverpool. Vi har dette presset på oss. Vi er nødt til å levere. Vi må bli bedre, og det skal vi, men i dag var alt bare bra.

– Denne sesongen er et herlig tegn for alle sammen. Det er noe vi kan bygge videre på. Med alle problemene vi hadde i januar og februar, gir det meg en ganske god følelse å ta 76 poeng. Jeg er veldig glad!

– Jeg ser allerede frem til pre-season og vår kvalifisering til Champions League. Folkene her fortjener de kveldene igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]